CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın "17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu bazı kişilere önceden sızdırılarak para kazanmaları sağlandı" sözlerini Meclis gündemine taşıdı. Mehmet Şeker'in İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sundu.

CHP'li Şeker, Bakan Ala'ya operasyonunun önceden kimlere sızdırıldığını ve bu kişilerin hangi tarihte ne kadarlık döviz alımı yaptıklarını sordu. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, TRT'ye verdiği röportajdaki ifadelerine açıklık getirmesini istedi.

İŞTE ÖNERGE

"17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu TRT'ye verdiği bir röportajla değerlendiren İçişleri Bakanı 90'lı yıllardaki yolsuzlukları anımsatarak 'O zaman sistematik yolsuzluk vardı. 40-50 milyar dolar, bankalar gitti. Böyle sefil bir durum yaşadık. Son operasyonun maliyeti 104 milyar dolar. Nasıl ki o zaman bu işi tezgâhlayanlar dolar almıştı. Şimdi doları kim aldı? Sadece şüpheyle söylemiyorum bunu. Bu nasıl bir ihanettir, ortaya çıkacak. Bu bilgiler önceden sızdırılıyor ve kim ne alıyor' ifadelerini kullanmıştır"

DHA