Düzenlenen konferanta konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yakup Güzel, üniversite öğrencilerini uyararak kapıdan satışlarda özellikle öğrencilerinin kullanıldığını söyleyerek, ''Kapıdan satış yapan insanların yüzde 90'ı öğrenci. Bazı firmalar satış için öğrencileri kullanıyor. Çünkü öğrencinin harçlığa ihtiyacı var. Dolandırıcılığa alet olmayın'' dedi.

TOPLAM 72 KİŞİYLE GAZİANTEP'E HİZMET

Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Gaziantep İl Ticaret Müdürü Bilal Yazıcı, ''Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü olarak bünyesinde bulunan 9 ilçe ve il hakem heyetinde toplam 72 kişiyle hizmet vermeye çalışıyoruz. Amacımız tüketicilerin yaşadığı sorunlarda haklarını arayabileceği ve devletin sağlayacağı imkanları vatandaşa anlatmak'' dedi.

2017 YILINDA 15 BİN ŞİKAYET BAŞVURUSU

2017 yılında Gaziantep'te 15 bin tüketicinin şikayette bulunduğunu belirterek, bunun karşılığının 7 milyon lira olduğunu kaydetti. ''Yani 7 milyon liralık hizmet ya da ürün hakkında sorun yaşanmış. Bunun yüzde 89'u tüketici lehine sonuçlandı'' diyen Yazıcı, üniversite öğrencilerinin hem kapıdan satış hem de alış yapması bakımından konferansın daha çok onlara yönelik olduğunun altını çizdi. Yazıcı şöyle konuştu; ''Üniversite öğrencileri de kapıdan satışlar ya da mesafeli satışlar yöntemiyle ürünler alıyor. Sözleşme imzalıyor. Bugün bu etkiliğin üniversitede yapılmasının amacı da bu. Çünkü aldığımız başvurularda böyle bir sorun gözledik. Hakları ve sorumluluklarını anlatmak için buradayız.''

RESİMLERİN YÜZDE 10'U GAZİANTEP'TEN

Türkiye genelinde yapılan 'Bilinçli Tüketim ve tüketici Hakları' konulu resim yarışmasında Gaiznatep'ten dereceye giren öğrencilerin ödüllerini de vereceklerini söyleyen Bilal Yazıcı, ''Bakanlığımız Türkiye genelinde ortaokullar arası resim yarışması düzenledi. İlimizde de ilk 3'e giren öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz. 27 okulumuzdan 158 resimle katıldık yarışmaya ve Türkiye'deki resimlerin yüzde 10'u Gaziantep'ten gitti'' diye konuştu.

HER ALINAN ÜRÜN TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KAPSAMINDA OLMAYABİLİR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yakup Güzel de konuşmacı olarak katıldığı konferasta tüketici hakları ve hak arama yollarını anlattı. Her tüketici ve satıcı uyuşmazlığının tüketici hakem heyetinin kapsamına girmediğinin altını çizen Güzel, ''Ticari mesleki olmayan amaçlarla bir hizmet ya da ürün almak gerekir. Yani eve alınan televizyon tüketici kapsamına girerken işyerine alınan televizyon tüketici kapsamına girmez. Genel hükümlere göre hak aramak gerekir. Bu noktada Tüketici Hakem Heyetlerine başvurulmaz'' dedi.

'AYIPLI MAL' NE DEMEK?

Geçen yılki şikayetlerin en fazla 'Ayıplı mal ve hizmetler' noktasında geldiğini vurgulayan Güzel, şöyle konuştu; ''Ayıp deyince sadece kırık, bozuk, eksik anlaşılmasın. Üründe herhangi bir sorun olmayabilir. Ancak ambalajda yazılan özelliklere sahip değilse ayıplı maldır. Yani aldığınız bir bakliyatın paketinde 1 kilogram yazarken, ürün gerçekte 900 gram ise bu bir ayıplı maldır. Bakliyatta herhangi bir sıkıntı olmasa bile. Ya da reklam ve ilanda belirtilen bir özelliğin olmaması da ayıplı mal demektir. Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabilirsiniz.''

CEP TELEFONU SORUNLARINDA 'DİKKAT'

'Ayıplı mal' üzerinden örnek verirken en sık karşılaşılan sorunun cep telefonu olmasından dolayı cep telefonu örneğini veren Güzel, ''Tüketiciyi servise yönlendirirler. Tamir hakkı kullandırmak için. Halbuki tamir hakkı kullanmak zorunda değilsiniz. 4 seçenek hakkı var. Malın yenisiyle değiştirebilir. Tamir hakkını kullanabilir. Ayıp oran bedel indirimi ve sözleşmeden dönme hakkı gibi hakları vardır tüketicinin. Uygulamada hemen tamire yönlendirirler. Gerekçe olarak arızanın tespiti ön plana alınır. Aklınızda bulunsuzn sadece 'Arıza tespiti' isteyin. Eğer gerçekten arıza varsa tercih haklarınızdan hangisini kullanmak istiyorsanız onu kullanırsınız. Firmalar bunu yerine getirmezse Tüketici Hakem Heyetlerine bir dilekçe ile ücretsiz başvurulabilir'' ifadelerine yer verdi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE UYARI

Üniversite öğrecilerine de açık çağrıda bulunarak onları uyaran Güzel, bazı firmaların öğrencileri kullandığını söyledi. ''Bazı firmalar satış için öğrencileri kullanıyor. Çünkü öğrencinin harçlığa ihtiyacı var. Kapıdan satış elemanı olarak çok rahat öğrenciler kullanılabiliyor'' diyen Güzel, şöyle devam etti; ''Dolandırıcılığa alet olmayın. Çünkü savcılık çoğu zaman firmayı bulamadığı için satış yapan öğrencileri toplar. Bu kapıdan satışları yapan insanların yüzde 90'ı ise öğrenci. Prim usulüyle çalışıyorlar.''

DEKAN VE DERNEK BAŞKANINDAN ÖĞRENCİLERE AÇIK ÇAĞRI

Öğrencilerin bu kadar risk altından olmasından dolayı Tüketici Hakları Derneği Başkanı Bülent Yılmaz ile Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Özsağır ise öğrencilere açık çağrıda bulunarak 'Tüketici Kulübü' kurmayı teklif ettiler. ''Biz öğrenciyi sahaya sürmek istiyoruz. Öğrenciyi aktif hale getirmek istiyoruz. Çünkü geleceğimiz öğrenciye bağlı. Öğrenciden talep olduğu müddetçe Tüketici Kulübü kurmaya hazırız. Yarın gelsinler kurarız danışmanı da ben olurum'' diyen dekana destek veren dernek başkanı da, ''Öğrencilerden talep geldiği müddetçe sonuna kadar destekçileriyiz'' dedi.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Konferans sonunda Türkiye genelinde yapılan 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları' konulu resim yarışmasında Gaziantep'te ilk 3'e giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada Vali Lütfullah Bilgin Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Enes Bulut birincilik ödülünü alırken, Gaziantep Kolaj Vakfı Okulları 5'inci sınıf öğrencisi Azra Güneysu ikicilik ve yine Vali Lütfullah Bilgin Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Sudenaz Aksın üçüncülük ödülünü aldı.

NARİN DEMİRCİ