Şehrin önde gelenlerinin isimlerini kullanarak sanayicilerden para talebinde bulanan dolandırıcıların son adresi Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken oldu. Deniz Köken'in adını kullanarak sanayicilerden yardım adı altında para toplayan dolandırıcı her yerde aranıyor. Köken, dolandırıcılarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunurken, sanayicileri de uyardı.

HEP AYNI NUMARADAN ARIYOR

Köken, dolandırıcının 532 179 28 42 nolu telefondan sanayicileri aradığını, başka numara kullanmadığını belirtti.

BENDE ARADIM

Kendisinin adını kullanarak dolandırıcılık yapan şahsı 532 179 28 42 nolu telefondan kendisinin de aradığını anlatan Köken, "Telefona çıktı. Adının Deniz Köken olduğunu söyledi, buyurun dedi. Kibar kibar konuştu. Kim arasa telefona çıkıyor" dedi.

YARDIM İSTİYOR

Deniz Köken, dolandırıcının arandığını, henüz yakalanamadığını belirtirken, "Organize Başkanıyım ya da başkan yardımcısıyım diyormuş. İşte kimi sanayiciye bilmem ne okulunda yardım yapılacak, kimisine ramazan çadırında yemek parası, kimisinden gıda paketi için para istiyormuş" dedi.

SANAYİCİLER DE İFADE VERDİ

Köken, dolandırıcının yaklaşık 40 kişiyi bu şekilde arayarak dolandırdığını, bir sanayicinin de gönderdiği paraya son anda bloke koydurduklarını belirten Köken, "Bir kaç sanayici ifade verdi. Daha bize ulaşmayanlarda vardır" dedi.

SANAYİCİLERE MESAJ ATTIM

Bütün sanayicilere mesaj atarak uyardığını belirten Köken, "Sanayicilerden kendilerinden para sızdırmaya çalışan dolandırıcılıra itibar etmemelerini, böyle bir durumla karşılaştıklarında mutlaka organizeyi arayıp bilgi almalarını istedim. Allah'tan millet bizi aradı da işin gerçeği ortaya çıktı. Artık tongaya düştü. Sanayiciler bu tür durumlarla karşılaştığını, merkezimizi arayıp bizden bilgi alsın" dedi.

VALİ, EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN DE ADINI KULLANMIŞLARDI

Dolandırıcılar Vali, Emniyet Müdürü'nün yanısıra geçen yıllarda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan'ın da adını kullanarak sanayicileri ve vatandaşları dolandırmaya kalkmıştı. Meral KINACILAR