Gaziantep merkezli 4 ilde 51 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, örgütlü şekilde dolandırıcılık yapan şebeke üyesi 36 kişi yakalandı. 4,5 milyon liralık gayrimenkullerine el konulan örgüt üyelerinin 6 milyon 147 bin liralık dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Gaziantep'te polise başvuran bazı kişiler, arazilerinin satışını yaptıkları kişilerin kendilerine sahte çek ve senet verdiklerini söyledi. Paralarını almak için girişimlerinde ise tehdit edildiklerini ve yaralandıklarını söyleyen kişilerin şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, organize şekilde dolandırıcılık yapıldığını belirledi. Polisin uzun süren takibinde, tuzaklarına düşürdükleri kişileri dolandıran aralarında memurlar ile bir avukatın da bulunduğu şebeke üyelerinin isimlerini ve adreslerini belirledi.

36 KİŞİYİ GÖZALTINA ALINDI

Polis kimliğini saptadığı 47 şüphelinin Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Kocaeli'ndeki 51 adresine eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda 36 kişi gözaltına alınırken, 11 kişiye ise ulaşılamadı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 4 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 35 fişek, 7 bilgisayar, çok sayıda çek, senet ve tapu sicil belgesi ele geçirildi.

4 MİLYON TL'LİK GAYRİMENKUL

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin 6 milyon 147 bin lira değerinde dolandırıcılık yaptığı tespit edilirken, suç geliri kapsamında 4 milyon 500 bin lira değerindeki gayrimenkule de mahkemece el konuldu. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmasına başlanan şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından; 'Örgütlü dolandırıcılık', 'evrakta sahtecilik', 'kasten yaralama' ve 'tehdit' suçlarından adliyeye sevk edileceği bildirildi. DHA