Son günlerde Gaziantep Valisi Erdal Atanın görevinden alınacağı söylentileri doruk noktaya ulaştı.. Yani bu kentte doğru dürüst çalışan bir bürokratımız vardı, onu da elimizden almak istiyorlar.. İşin içinde siyaset olunca, inanın çalışkan ve düzgün adamları rahat bırakmıyorlar. Oysa Erdal Ata, şu anda Gaziantepte 7den 77ye herkesin güvenip saygı duyduğu bir isim.. Erdal Ata, eşittir Devlet ciddiyeti.. Erdal Ata, eşittir Güven.. Bu kadar net söylüyorum.. Gaziantep olarak böyle bir Valiye sahip iken, şimdi bazı oyunlarla görevden alınmak isteniyormuş. Bu konuda ne yapılır ne edilir bilemem.. STKlar desem, hepsi kuzudan kuzu olmuş.. Siyasiler desem, şehirde olup bitenlerden haberleri yok.. Tek çare iktidar temsilcileri ve Milletvekili kardeşlerimize kalıyor.. Onlar da ne düşünürler bilemem tabii.. Keşke harekete geçerek 'Valimize dokunmayın'deseler.. Kaldı ki, çoğu ile daha önce konuştuğumda Vali Erdal Atadan övgü ile bahsediyorlardı.. Bekleyip görmekte yarar var..

UMARIM EYÜPBEYİ BOZMAZLAR

AK Partide il başkanlığı için öne çıkan 4 isimden Eyüp Özkeçecide karar kılınmasının tek izahı, teşkilata ABİLİK yapacak bir isim üzerinde uzlaşı sağlanmasının işaretidir.. Tabii aynı zamanda belediyelerle diyalog için de aynı profil geçerlidir..

Böylece Ahmet Uzerin, iyi veya kötü yıllarca yönettiği teşkilatın başına, sevip sayılan, illegaliteyle işi olmayan, karanlık işlere bulaşmayan, alangirli işlerle alakası olmayan bir isim gelmiş olacaktır. Umarım Eyüp beyi bozmazlar. Yönetimine bazı isimleri alması için zorlamazlar.. Temiz ve pak olan itibarını, kısa sürede yok etmesine sebep olmazlar..

FATMA HANIMDAN SESÇIKMADIĞINA GÖRE ?

Biliyorsunuz geçen hafta, Kamil Ocak Stadının yeri ile ilgili TOKİnin farklı projesi olduğunu söylemiş ve krokisini göstermiş, Sayın Fatma Şahini bunun doğru olup olmadığını sormuştum..

Çok iyi biliyorum ki, Fatma Şahin seçim vaadinde bulunduğu gibi Kamil Ocakın 40 dönemlik yerinin meydan olmasını istiyor..Bunun için de çabalıyor. Ama yine çok iyi biliyorum ki, TOKİde Fatma Şahinin seçim sözünün gerçekleşmesine imkan vermeyecek projede ısrar ediyor.. Yani 40 dönümün tamamını meydan yapmam diyor.. Sanırım Sayın Şahin bunu kabullendiğinden, 2-3 ay önce meclis kararıyla öğrenci yurdu yapılmasına karar verilen Bedestenin yerini, değerinden kat be kat üstün bir bedel karşılığı, apar topar meydana çevirdi. Bu acil karar, Kamil Ocakın tümünün meydan olmamasıyla gelebilecek tepkilerin yumuşatılmasını sağlayacaktı. Birde medyayı iyi kullanarak AVMyi yıkıp yerine park ve meydan yapıyor mesajı verilince, kendisine hak verilebilecek bir algı yarattı.. Şahsen böyle düşünüyorum.. Kaldı ki, eğer geçen haftaki sorumuza yanıt vermiş olsaydı, bunları yazmamış olacaktım.. Demekki, bu yazdıklarım gerçeğe daha yakın bir tespittir.. Umarım yanılırım.. Çünkü Meydansız Gaziantepin meydana kavuşmasının yanısıra, yanıbaşımdaki Kamil Ocakın meydan olması en çok benim işime gelir..

GAZİANTEP EKONOMİSİNE DİKKAT

Son derece kritik günler yaşanıyor.. Bakmayın siz cilalı görüntümüze.. Sanayiciler bıçak sırtında.. Bankalar tetikte.. Piyasalar durgun.. Çark dönmüyor.. Elbette iş yapanlar var, elbette o sıkıntıları yaşamayanlar var.. Ama parmakla sayılacak durumdalar.. Çok fazla derine inmek istemiyorum.. Çünkü derinliğini ayrıntılarıyla biliyorum.. Geçen haftalarda yazmış ve Doğuluları örnek vermiş, onlar dayanışma içindeler demiştim.. Görünen o ki, eğer abiler, büyükler yok edici olarak değil, yaşatmaya yönelik formüllerle devreye girerlerse, sorunlar kısmen de olsa azalır.. Yok her zaman yaptıkları gibi kim zayıf düşmüşse, tepesine binerlerse, yapacak bişey kalmaz..

Dr. SAMET BAYRAKIN BU ARAŞTIRMASINI MUTLAKA OKUYUN

Dr. Samet Bayrak aylardır bir çalışma içerisinde. Bunu sadece gazetemiz için yaptı sağolsun.. Çok emek verdi, çok uğraştı. Antep Harbi konusunda hiçbirimizin bilmediği gerçeklere ulaştı. Hepsini titiz bir şekilde resimleriyle birlikte derleyip toparladı ve bugüne kadar bilmediklerimizi ortaya çıkardı. 25 Aralık günü başlayacak olan yazı dizisini doğrusu bende heyecanla bekliyorum..