Tek liste ile gidilen seçimde, üyelerinin güven oyu verdiği Başkan Mehmet Törer, “Sektörümüz, Gaziantep’in ihracatına yüzde 25 katkı sağlıyor. Ve iç piyasada ihracatın 1,5 milyar dolarınıda Gaziantep karşılıyor” dedi.

FAALİYET RAPORLARI OKUNDU

Gaziantep Dokumacılar ve Benzeri Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurul Kongresi, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nde(GESOB) yapıldı. Kongrenin divan başkanlığına, GESOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Salman Çelikadam getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla devam etti. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

KAPLAN: DÜNYANIN EN BÜYÜK HALI İHRACATÇILARI GAZİANTEP’TE

Kurul’da söz alan Güneydoğu Andolu İhracatçılar Birliği Koordinasyon Başkan Vekili Salahattin Kaplan, dünyanın en büyük halı üreticilerinin, Gaziantep’te olduğuna dikkat çekti. Kaplan, dünyanın 132 ülkesine mal sattıklarını söyleyerek, “Halıcılar daha çok şirket bazlı olduğu için üyelerimiz az. Esnafımıza elimizden gelen bütün desteği sağlıyoruz.Ayrıca, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

KÜSBEOĞLU: BİRBİRİMİZİ DENGELEYEN UNSURLARIZ

Halı sektörünün çok nazik bir sektör olduğunu ifade eden GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, küçük esnafın ve büyük sanayicilerin, birbirini dengeleyen unsurlar olduğunu söyledi. Küsbeoğlu, Dokumacılar Odası kapanmak üzereyken mevcut başkanımız sahip çıktı. Bu sektörü bizde, yakından takip ediyoruz. Her odanın kendine göre bir hizmeti vardır, bu yüzden odalarımızın kapanmasını istemiyoruz. Bu ülkede küçük esnaf olunca büyük sanayiciler olacaktır. Birbirimizi dengeleyen unsurlarız” dedi.

TÖRER: SEKTÖRÜMÜZ İHRACATA KATKI SAĞLIYOR

Sektörün, Gaziantep’in ihracatına yüzde 25 katkı sağladığını işaret eden Gaziantep Dokumacılar ve Benzeri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Törer, şirketlerin odaya kayıt olmadığını ve bu yüzden sorun yaşadıklarına değinerek, sözlerine şu şekilde devam etti. “Bu sektörün, 3 milyar dolar civarında curosu var. İç piyasada ihracatın 1,5 milyar dolarını Gaziantep karşılıyor. Geri kalan kısmınıda İstanbul ve diğer iller sağlıyor. Yine de imâlatın yüzde 90-95’i Gaziantep'ten geçiyor.”

YÜZDE 55, MAKİNA HALI ÜRETİMİ YAPILIYOR

“Bizim odamız Antep’in en eski odalarından biridir” diyen Törer, “sene 1974’ten beridir, bu sektörün içindeyim. 2005’ten sonra biz bu odaya el attık. Eskiden bu oda aidatını ödeyemeyecek duruma gelmişti. Esnafımızın becerisiyle kilim tezgahımız halı tezgahına dönüştü. Artık bu sektörün Dünyanın yüzde 55’ini makina halı üretimi yapan bir sektör haline geldi. Bu odamızın ismini yaşatmak için devam ettik” şeklinde konuştu.

FUARIN EN GÖRKEMLİSİ GAZİANTEP’TE YAPILIYOR

Halı sektörünün katkısıyla bir fuar organizasyonu yaptıklarını açıklayan Törer, “Bu sene fuarın, 11’ncisini yapacağız. Gerçekten dünyaya örnek olacak bir fuar. Tükiye’de yapılan fuarlardan en görkemlisi Gaziantep’te yapılıyor. Ticaret Odası ile birlikte yürütüyoruz. Bizim gelirlerimiz fuar gelirlerimizdir” ifadesini kullandı.

Başkan Törer'in yönetim kurulu asil listesinde şu isimler bulunuyor: Zeynel Abidin Kaplan, Bekir Elbir, Ali Delibaşlar, Ahmet Göksular, Ekrem Efendioğlu, Murat Arslanyürek.

Törer'in denetim kurulu asil üyeleri listesinde ise, Erdal Özen, Ahmet Önder Çapkur ve Zeliha Aydoğan'ın isimleri yer alıyor.AYŞEGÜL BAĞCI