Kilis-Gaziantep Tabipler Odası'nın yeni başkanı Dr. Hamza Ağca ilk işinin doktorlara bir mekan kazandırmak olacağını söyledi.

'Herkesle iyi geçimek gibi bir çabamız var' diyen Dr. Hamza Ağca, Şahinbey Belediyesi ile lokal konusundaki mahkelerinin devam ettiğini belirtirken, belediye başkanından biraz daha anlayışlı olmasını beklediklerini ifade etti. Mahkeme süreçi içerisinde belediye ile ilgili bütün uzlaşma çabalarının gösterildiğini anlatan Ağca, "Siz nasıl istiyorsanız öyle kullanalım veya birlikte kullanalım diye teklifte bulunduk ancak anlaşma sağlayamadık. Belediyeden duyarlılık bekliyoruz. Bize kulağını tıkamasın. Orası birkaç tane hekimle ilgili değil bütün hekimlerle ilgili. Gaziantep'teki bütün halkımız oradan yararlanıyordu. Bizim uzlaşma çabalarımız sürecek" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARIYLA MEKAN İÇİN GÖRÜŞECEĞİZ

'En kısa sürede üyelerimizin kolaylıkla gidebilecekleri bir mekanı temin etmeyi hekimlerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz, ilk yapacağımız iş bu' diyen Ağca, "Gaziantep'te 2000 yakın doktor var bunların 1450 tanesi odamıza üye. İlk işimiz hizmete uygun bir mekan temin edilmesi olacak. Belediye başkanlarıyla mekan konusunu görüşeceğiz" diye konuştu.

DOKTORLARIN İŞ YÜKÜ ÇOK FAZLA

Yapacakları diğer projelerle ilgili de bilgi veren Ağca, "Aile hekimlerinin nöbet sorunu var. Bunu gidermeye çalışacağız. Özel ve resmi hastanelerimizde iş yükü çok yoğun. Bu kadar yoğunluk meslektaşlarımızı çok zorluyor. Bu vatandaş içinde büyük zorluk. İdarenin bu konuda bizimle işbirliği yapması lazım. Şiddet ile ilgili kamu spotu, bilgilendirme afişleri mi olur vatandaşı bilgilendirmesi gerekir. İdareye büyük sorumluluk düşüyor. İdare neme lazımcılık, popülizm yapmasın. Çalışanların sağlığını ve canını korumak sorumluluklarını da yerine getirsinler" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR