Gaziantep'te Uzman Aile Hekimliği yapan Dr. Eyüp Yılmaz, aşırı şekilde oyun bağımlılığı olan oğlunu zararlı oyunlardan korumak amacıyla, insan bedenindeki sağlık akışını konu alan bir oyun uygulaması geliştirdi.

Aynı zamanda beslenme uzmanı da olan Dr. Yılmaz, oyun fikrini geliştirmek için Tasarım ve Geliştirme Mühendisleri Abdullah Bayraktar ve Mustafa Sönmez ile birlikte ortaya çıkardıkları oyunu oynayanların hem stres atacaklarını hem de sağlıklı kalacaklarını belirtti.

ÇIKIŞ NOKTASI OĞLU

Dr. Eyüp Yılmaz oyunun çıkış noktasının oğlu olduğunu belirterek, “8 yıldır uzman aile hekimi olarak çalışıyorum. Oyunun çıkış noktası oğlumdur. Oğlumun eğlenceli bir vakit geçire bilmesi için, oğlumun açmış olduğu oyunlarda gördüğüm şiddet sahneleri beni çok etkiledi. Ben aynı zamanda tıbbi hipnoz eğitimleri alan bir hekimim. Ve bu gördüğü sahneleri ileriki hayatında da kendisi için basitleşeceğine ve bu yöne kayabilme bir kişilik yapacağını düşününce, ben bunun çözümünü düşündüm. Çözüm olarak hem oynarken hem de yaşamına katkıda bulunacağı uzun yıllardır ilgi alanım olan beslenmeye yönelik bir oyun tasarlayabilir miyim diye düşündüm. Bu iki sene önce zihnim canlandı ve bu oyunu tasarladıktan sonra Gaziantep ile yaptığımız bir iş birliği ile bana yardımcı oldukları bir fikir sonrasında mühendis arkadaşlarla bir araya geldik. Bir sene gibi bir zaman da bu oyunu başarıyla sonuçlandırdık. Bu oyun önümüzdeki haftada epple store ve android’lerde hizmete girmesini bekliyoruz” dedi. İHA