Şehitkamil Belediyesi, Yeni Adliye Yolu ile Araban Yolu arasında yaptığı yol açma çalışması sonucunda şehrin doğusuyla batısını birbirine bağlıyor. Şehitkamil Belediyesi’nin Karacaahmet Mahallesi’nde yapımı devam eden ve yaklaşık 35 metre genişliğindeki yol açma çalışması, şehrin ulaşımını rahatlatacak.

ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Hızla büyüyen Gaziantep’in yol ve trafik sıkıntısını en aza indirgemek adına bir çok bölgede yol açma çalışması sürdüren Şehitkamil Belediyesi, ulaşımı rahatlatmak adına şehrin doğusuyla batısını birleştiriyor. Şehitkamil Belediyesi, Yeni Adliye Yolu ile Araban Yolu’nu birbirine bağlamak adına Karacaahmet Mahallesi’ndeki dere yatağının etrafında yaklaşık 35 metre genişliğinde yol açma çalışması başlattı. Yol açma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Yeni Adliye Yolu’ndan geçecek vatandaşlar, Mezarlık Kavşağı’na girmeden direk Araban Yolu’na girebilecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. Fadıloğlu, çalışmaların biran önce tamamlanması için gayretle çalıştıklarını kaydetti.

RAMAZAN AYI İÇİNDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK

Yol konusunu çok önemsediklerini dile getiren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak yaklaşık 2 buçuk yıldır imar planlaması yapılmış, uygulaması yapılmamış olan yerlerle ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyorduk. Bir tarafta İbrahimli2 diğer tarafta Karacaahmet, Beykent, 25 Aralık Sanayi Sitesi’nin olduğu bölge derken, şuanda çöplük alanı dediğimiz Gazikent ile Araban yolunun olduğu bölgenin birleşiminin çalışmalarını yapıyoruz. Buralar geniş alanlar olduğu için ihale edilmiş ve firmalar tarafından yolları açılıyor. Diğer taraftan özellikle son dönemde Beykent bölgesindeki nüfus yoğunluğunun artması, Basra bölgesinin de hareket kazanmasıyla birlikte Merveşehir’in arkasındaki bölgedeki çalışma yoğunluğumuz arttı. Diğer taraftan da trafiği rahatlatabilmek adına İpekyol’unun yükünü hafifletmek, KÜSGET’ten gelenlerin İpekyolu’nu tercih etmeden arka taraftan Gaziantep Otogarı’nın yanından Beylerbeyi istikametine veya İbrahimli istikametine şehir bağlantısını sağlayabilmek çalışmaları yapılırken, yeni alternatif 2 yol çalışmasını da yakın tarihte ekiplerimiz hizmete almış olacak. Şuanda o bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Adliye’den Beylerbeyi’ne giden hattan doğu-batı istikametinde bir dere yatağının olduğu taşkın yatağı olan kuzey kuşaklamasının olduğu bölgede etrafındaki yolun direk olarak Durdu Yetkinşekerci Bulvarı’na bağlanması söz konusuydu. Bu bölgede bizim şuanda yolları açılmış olan yerlerde asfalt çalışması devam ederken, ebatları geniş olmasına rağmen, kurumlar arası aramızda bir fark olmadan ebadı büyük küçük demeden Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışarak, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olan yere de biz girdik. Şuanda direk olarak, Durdu Yetkinşekerci Bulvarı ve Bahattin Nakıboğlu Bulvarı’na bağlayacak şekilde iki aksta çalışıyoruz. Bunun güzelliği, daha ara yoldan, yani otogarın olduğu yere yük taşımadan onun bir berisinden direk olarak Beylerbeyi Yolu’na çıkmasını sağlamak. Tabi Beylerbeyi Yolu’na bağlantı sağlanırken, Onatkutlar ve 8 Şubat Mahallesi’nden gelen trafiği de o noktadan alıp, KÜSGET’e tahliye edebilmek için yapılmış bir proje. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Teknik arkadaşlarımız bunların çalışmalarını yaptı. Şuan sahada dozer operatörlerimiz, kamyoncularımız çalışıyor. İnşallah en kısa sürede milletimizin hizmetine sunulmuş olur. İnşallah ramazan ayı içerisinde bu yolların tamamını bitirip, bayramdan sonra Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etmiş olacağız” açıklamasında bulundu.