Gaziantep’te Çin hükümetinin Doğu Türkistan’da Müslümanlara yaptığı baskı ve işkenceler protesto edilerek, hayatını kaybedenlerin ruhuna Fatiha okundu.

Gaziantep’te Yeşilsu Parkı’nda bir araya gelen Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, Çin’de yaşanan zulmü protesto ettiler.

Çin’in son yıllarda Doğu Türkistan’da yaşayan Müslümanlara getirdiği oruç yasağı bu yıl da uygulanıyor. Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il temsilciliği Doğu Türkistan için eylem yaptı. Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Baler Fidan, "Ramazan ayında, Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir. Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken Hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir" dedi.

'Saltuk Buğra Han, Dilşad Sultan, Osman Batur, Kaşgarlı Mahmud, Yusuf Has Hacib, Ahmet Yüknek, Yusuf Alptekin hepinizden özür dileriz' diyen Fidan, "Ata yurdumuza sahip çıkamadık. Bugün Türkistan kan gölü ve Batı Türk’ün kanı eşliğinde ayaklar altına alıyor insanlığı: susarak kusuyor içindeki kini! Utanma Türkistanlı bacım!

Size bu topraklarda toplantı yapacak yer vermeyenler utansın! Türkistan bayrağını salonlara sokmayanlar utansın!

Vahşete sesini çıkaramayanlar utansın!" diye konuştu.

Türk hükümetinin bir an önce bu vahşete “Dur” demek zorunda olduğunu dile getiren Fidan, "Doğu Türkistan’daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye’ye giremeyeceğini ilan etmek zorundadır. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün soydaşlarımıza sahip çıkmak zorundadır. Tarih, bu sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin omuzlarına yüklemiştir" dedi. Haber Merkezi