HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, son günlerde kendisine yönelik eleştiri ve tepkilere sert çıktı. Doğan, istifa konusuyla ilgli olarak 'HDP şiddete ve silaha başvurursa ben o partide siyaset yapmam' sözlerinin arkasında olduğunu, 30 yıl sonra da aynı şeyi söyleyeceğini ifade etti. Bu arada Gaziantepspor ve Celal Doğan parkından adının silinmesini isteyenlerin art niyetli olduklarını söyleyerek "Benden daha iyi tesis yapsınlar, ben geleyim ben ismimi sileyim. İsimler nasıl konur, eser yapana konur. Ortada bir tek kümes yapmamışlar bunları konuşabilirler. Ben Gaziantep'te 272 tane eser yaptım. İsmim silinse bile eserleri yıkamazlar, isimler silinebilir ama eserler kalır. Bir GATEM'i yıksınlar. Otobüs terminalini, hayvanat bahçesini yıksınlar. 100.Yıl parkındaki ağaçları kessinler. Gaziantep tarihinde Celal Doğan'ı silmek için bir 500 yıl geçmesi gerekir.

HDP SİLAHA BAŞVURURSA DEDİM

Hakkında sosyal medyada dolaşan istifa edecek mi? şeklindeki yorumlarla ilgili Gazetemize konuşan Celal Doğan, "Okuma yazması yoksa bunu yazarlar. Ya bilerek ya bilmeyerek yazarlar. Benim dediğim ne? HDP şiddete ve silaha başvurursa ben o partide siyaset yapmam. Türk ve Kürt halkını birbirine düşman edip kırdırmayacağız ve bu kavgaya kalkan olacağız. Bu nedenle dediğim laf budur. Bu sözün neresi yanlıştır? Niçin istifa edeyim, sebep ne? Bazılarının canı istedi diye istifa edilmez" dedi.

EN BÜYÜK KAZANCIM OLACAK

HDP'nin Türkiye'de barışı savunan tek parti olduğunu, HDP'ye barış ve çözüm süreci için geldiğini belirten Celal Doğan, "Şu anda bu karşımızdaki güçler ne kadar direnirse dirensinler, onlara savaş yaptırtmayacağız. Türk ve Kürt halkını birbirine düşman edip kırdırmayacağız ve bu kavgaya kalkan olacağız. Bu nedenle dediğim laf budur. Bu sözün neresi yanlıştır? Ve bu parti bugün bunu savunuyor. Ben HDP'ne çözüm ve barış süreci için geldim. Halkların barışına yapacağım katkıda siyasi hayatımın en büyük kazancı olacaktır" diye konuştu.

CELAL DOĞAN'I SİLMEK İÇİN 500 YIL GEÇMESİ LAZIM

Celal Doğan, sosyal medyada tesislerden isminin silinmesi yönünde bazı yorumlarla ilgili de konuşarak, "Benden daha iyi tesis yapsınlar, ben geleyim ben ismimi sileyim. İsimler nasıl konur, eser yapana konur. Ortada bir tek kümes yapmamışlar bunları konuşabilirler. Ben Gaziantep'te 272 tane eser yaptım. İsmim silinse bile eserleri yıkamazlar, isimler silinebilir ama eserler kalır. Bir GATEM'i yıksınlar. Otobüs terminalini, hayvanat bahçesini yıksınlar. 100.Yıl parkındaki ağaçları kessinler. Gaziantep tarihinde Celal Doğan'ı silmek için bir 500 yıl geçmesi gerekir. Çünkü Gaziantep halkı vefalıdır.

BU ŞEHİR SAVAŞ KAZANMIŞ BİR ŞEHİR

'Ben orada olursam Türkiye'de barışa katkıda bulunurum, çünkü onlar savaş istiyor' diyen Celal Doğan, bölgedeki son gelişmelerle ilgili de Gaziantep halkına mesaj vererek, "Moralinizi yüksek tutun. Her türlü adilik yapılabilir, Gaziantep'e her türlü kötülüğü düşünebilirler. Terörün dini, imanı, vicdanı olmaz. Ama bu şehir savaş kazanmış bir şehir bunlardan korkmayın. Moralinizi yüksek tutun. Zor günler çabuk geçer" dedi. Meral KINACILAR