HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, AK Parti'nin HDP milletvekillerini nasıl meclisten atarız diye düşündüğünü söyledi. Doğan, "Bu hiçbir ilkel devletlerde olmaz, yargıya güvenin olmadığı yerde nasıl gidip yargılanacaksınız. Hukuku bilmeyen bir savcı tarafından nasıl ifadeniz alınacak. Bu ülkede avukatlar var baro var, üniversiteler var, aydınlar var, ama dut yemiş bülbül gibi haksızlık karşısında sesini çıkaramıyorlar. Haksızlık karşısında sesini çıkartmayanlar dilsiz şeytandır, bizim aydınlarımız şeytandır" dedi.

KÜRT OLUNCA TERÖRİST

Doğan, "Özerklik yapısına kavuşmak isteyen Suriye’deki Kürt kardeşlerimizi, devletimiz terörist ilan etti. Toprakların savunan insanlar ne zaman terörist oldu? Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal Atatürk çıkıp İngilizlere, Fransızlara karşı milli mücadele verdiği zaman terörist olmuyor, ama Kobani’de topraklarını savunan Kürt olduğu zaman terörist oluyor” dedi.

TEK TEK ARADILAR

Toplantıya, HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Mehmet Karayılan ve HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da katıldı. Toplantı salonuna gelen herkesi tek tek arayan HDP’lilerin, kendi güvenliğini kendisinin aldığı dikkati çekti. SALMAN ERDİNE