Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Celal Doğan, AK Parti belediye başkanlara hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret eden Doğan, "Fatma Başkanımızın Gaziantep’te birlikte yaşama iklimini çok iyi inşa edeceği konusunda son derece eminim. Kente yapılması konusunda aklımın erdiği kadarıyla sayın başkanımıza yardımcı olmaya çalışacağım" dedi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu da ziyaret eden Doğan, başarılar diledi.

Belediyelerin şehrin kalkınması konusunda çok büyük görevleri olduğunu belirten Doğan, “Belediye başkanları yolları, köprüleri eskisinden fazla yapar. Ama kentin iklimini yaşayabilecek alana çevirmek başkanların görevidir. Siyasette çok temiz kalmış ve herkesle diyalogu olan Fatma Başkanımızın Gaziantep’te birlikte yaşama iklimini çok iyi inşa edeceği konusunda son derece eminim. Son dönemde gerilmiş bir Türkiye ve toplum var. Ama bunların için de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin bu gergin ortamdan uzak yaşanabilir bir kent yapacaktır Gaziantep’i" dedi.

ÖNEMLİ BİR ZİYARET

Samimi bir ortamda geçen ziyarette, Celal Doğan’ın ziyaretini önemsediğini belirten Fatma Şahin, “Başkanımıza belediyemizi ziyaret ettiği için çok teşekkür ediyorum. Celal Doğan’a şehrimize yapmış olduğu bütün hizmetlerden dolayı kendi şahsım ve hemşerilerim adında da çok teşekkür ediyorum.” dedi. Celal Doğan belediye başkanı iken kendisinin de milletvekili olduğunu aktaran Şahin o dönemde kendisiyle birlikte çalışmaya başladığını söyledi. Gaziantep için en iyi neler yapabiliriz diye sürekli iletişim ve koordinasyon halinde olduklarını aktaran Şahin, “Ortak akıl kapsamında başkanımızla oturup konuşup ve daha neler yapabiliriz diye sürekli bilgi alışverişinde bulunuyorduk. Başkanımızın bıraktığı noktadan Dr. Asım Güzelbey başkanımız devam etti ve O’da bu şehir için çok güzel çalışmalar yaptı. İnsan dostu çevre dostu ve yerel kalkınma konusunda çok önemli çalışmalar yaptı. Fakat bunun tamamlanması bir bayrak yarışı olarak devam etmesi gerekiyordu. Bir maraton koşusu olarak Celal Bey’in bıraktığı ve Asım başkanın bıraktığı kalkınma yarışında biz de başkanlarımızdan aldığımız güçle arkadaşlarımızla şehrin hizmetindeyiz. Onların yaptığı çalışmaları önemsiyoruz, başarının sürdürülebilir olması lazım. Bu bakımdan iyi yapılan her şeyi alıp yukarıya taşıma ve sürdürülebilir olmalıyız. Başkanımız daha önce nasıl yaptıysa biz de başkanlarımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkıp şehrimizin geleceği ve hemşerilerimiz için bu yolculuğa devam ediyoruz.” diye konuştu.

FATMA ŞAHİN HER ZAMAN ‘İLK’LERİN İNSANI OLDU

Başkan Fatma Şahin’i kişiliği ve siyasi ahlakı çok iyi olduğu için ziyarete geldiğini ifade eden Celal Doğan ise, “Fatma başkanımız Gaziantep’te her zaman ilklerin insanı oldu. Başkanımız özellikle bayan milletvekili olarak bölgemizde ilk oldu. Bir bayan için çok zor olan 3 dönem milletvekilliği seçilmesi konusunda ilk oldu. Türkiye’de kadın eli açısından ve kadın hakları konusunda Sayın Başkanımızı, Başbakanın Bakan yapması bizim için bir ilk oldu. Bugün başka bir ilki yine kendisi yaşıyor. Bakanlıktan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na geldi. Bu görev kendisi için küçümsenecek bir görev değildir. İlk elden halka ve sorunlara dokunma yeri olduğu için belediye başkanlığı bundan dolayı bakanlık kadar haz alacağını düşünüyorum. Çünkü bu kenti Fatma başkanımız evladı olarak görecektir. Bir ananın çocuğuna dokunması gibi kendiside bu şehre dokundukça çok daha mutlu olacaktır. Yapacağı işlerle çocuğunun büyüdüğünü geliştiğini görecek ve de gördükçe çok mutlu olacaktır.” diye ifade etti. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT