HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Recep Tayyip Erdoğan'la Saray'da sürpriz bir görüşme yaparak ülke gündeminin baş köşesine oturdu. Celal Doğan, gazetemize yaptığı özel açıklamada, "Çok mesele konuştuk. Hatta Gaziantep'te çevre kirliliği nedeniyle tartışma yaratan Nizip Çayı meselesini bile konuştuk. Ama ayrıntılı bilgi vermem yanlış olur"dedi.

HERŞEYİ KONUŞTUK

Görüşme talebinin kendisinden gittiğini belirten Doğan, "Belediye Başkanıyken aşinalığımız, hukukumuz var. Gittik, geldik. Onun dışında da görüşmelerimiz oldu" sözleriyle tanışıklıklarını anlatan Doğan, görüşmeyi, "Türkiye'nin bugünkü ortamını değerlendirme konusunda bir sohbetti" dedi.Celal Doğan, 1 saat süren görüşmenin parti adına bir görüşme olmadığının da altını çizdi.Doğan, Öcalan ile görüşülmemesinin HDP'de yarattığı rahatsızlığı Cumhurbaşkanına iletip iletmediği yönündeki bir soruya ilişkin "Onlar ikili görüşme konusu. Bilgi verme şansım yok. Çok mesele konuştuk" dedi.

NİZİP ÇAYI MESELESİ

Doğan, konuşulan meseleleri ayrıntılandırırken örnek olarak Gaziantep'te çevre kirliliği nedeniyle tartışma yaratan Nizip Çayı'nın bile Cumhurbaşkanı ile görüşmede gündeme geldiğini aktardı.

Koalisyon konusunu da görüştüklerini dile getiren Celal Doğan " Koalisyonu da konuştuk. Ama ayrıntıları söyleme şansım yok; O'nun fikri şöyledir, benim fikrim böyledir. Çünkü rıza almadan bir şey söyleme sansım yok. İki kişi arasındaki konuşma" dedi.

"Bir AKP-HDP koalisyonu seçeneği gündemde mi?" sorusuna Celal Doğan, "Bunlar konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. Çünkü o konuda yetkili değilim" diye cevap verdi.

PARTİM NİYE RAHATSIZ OLSUN Kİ ?

Doğan, görüşmeden parti yönetiminin rahatsız olup olmayacağıyla ilgili bir soruya da, "Ben biriyle görüşeceksem parti niye rahatsız olsun?" diye yanıt verdi.

Olası bir koalisyon tartışmasında Cumhurbaşkanının aktif rol üstlendiğini hatırlattığımızda Doğan "Olabilir. Cumhurbaşkanı ile görüşmek Türkiye'de ambargolu mu? Koalisyon olsun olmasın, devletin başındaki önemli bir aktördür" değerlendirmesini yaptı.