Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şubat ayında da doğalgaza zam yapılmayacağını bildirdi.

Bakan Yıldız, Ankara'da İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen 'Enerji Çocuk Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Buradaki konuşmasında elektriğe zam yapmayacaklarını söyleyen Yıldız, "Artmadığını söyleyebilirim. Bunu nasıl sağlıyoruz, sulardan, ırmaklardan elde ettiğimiz elektrikle dengelemeye çalışıyoruz. Başka neyle dengelemeye çalışıyoruz? Güneş, yağmur, rüzgarla. 2013 yılında özellikle dünyadaki artan fiyatlara rağmen, petrol dediğiniz ham maddeye rağmen bugünlere zam yapmadan gelebildik. Sarf ve tasarruf yanı kökten geliyor. Biz onu doğru yönde kullanırsak tasarruf, yanlış yönde kullanırsak israf oluyor. Biz israf etmezsekbugün bir çırpıda Atatürk ve Keban Barajı'nı yapmış sayılıyoruz bir yılda. O yüzden sizin her anlamlı küçük adımlarınız bizler için anlamlı adımlar." diye konuştu.

HERKES TOTO OYNUYOR

Yıldız konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. "Doğalgaza bir zam olup olacak mı?" sorusuna, "İçine bulunduğunuz ayları, geçtiğimiz yılları dikkate alırsanız, her ay bir zam olma haberiyle karşılaşıyoruz. Herkes toto oynuyor. yüzde 5, yüzde 15 oluyor. Kimse vatandaşlarımızın ümitleriyle, beklentileriyle alakalı arkadaşlar basın malzemesi olarak bunu yapmasın. Günü geldiğinde tüm bilgileri paylaşıyoruz. 2013 yılındaki haberlerle sürekli zam olacak haberleriyle vatandaşı tedirgin ettiler. Her ay sonu bir sonraki aya doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağını açıklıyoruz. Şubat ayında da doğalgaza zam yapmayacağız. Özellikle de bunun altını çizeyim." şeklinde cevap verdi.

Yıldız, maliyetlerin artmasıyla ilgili olarak da buna karşılık Türkiye'nin avantajlarının konu edilmediğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Yerli kaynaklarıyla dengelemek istememizden kaynaklanıyor. Olmasını istiyor musunuz ki bu kadar üstünde duruyorsunuz. Direniyoruz ama temennim inşallah Türkiye'nin bölgenin ve dünyanın içinde bulunduğu durumun çok hızlı normalleşmesi. Artık gerçek gündemimizi yakalamamız."

DHA