Geçtiğimiz yıl gazetemizin sürekli gündemde tuttuğu hız sınırı 50 km olan Doblo, Kango, Partner, panelvan, caddy ve transit araçların yaşadığı sorunlar çözüm aşamasına geldi.

Büyükşehir Belediyesi gazetemize yaptığı açıklamaya uyarak düğmeye bastı ve hız limiti için düzenleme getirilmesi için kolları sıvadı. Önümüzdeki günlerde çoğunda otomobil motoru bulunan ancak ruhsatta kamyonet grubuna giren araçların şehir içinde hızları yeniden düzenlenecek. Konu UKOME'de görüşülerek gündeme alınırken Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, binek tipi ama ticari sınıf olarak görülen araçların hızlarının da 70 olmasını istediklerini söyledi.

Şehir içindeki hız sınırlarından dolayı oluşan problemler, kesilen cezalar, otomobil motoru olmasına rağmen bu araçların 50 km hız sınırına tabi olması vatandaşların büyük tepkisine neden oluyordu.

11 CADDEDE UYGULANMASI GÜNDEMDE

UKOME'nin ikinci toplantısında gündem maddesinin karara bağlanacağı öğrenildi. Bu kararla birlikte D-400, Abdulkadir Konukoğlu, Abdulkadir Aksu, Tugay başta olmak üzere 11 önemli caddede binek tipi Doblo, Kango, Partner, panelvan, caddy ve transit gibi araçların hız limitleri artırılacak.

TALEBİMİZ 70 OLMASI

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, bu konuda hem trafikte karmaşa yaşandığını hem de esnafın mağdur olduğunu belirterek, "Konu UKOME'de görüşülerek gündeme alındı ve önümüzdeki UKOME toplantısında karara bağlanacak. Araç otomobil cinsinde ama kamyonet görünüyor. Memur uygulama yapınca hız limiti 50 olduğu için, 56'yı geçince mecburen ceza yazıyor. Bu konu UKOME'nin gündemine geldi. Bizim talebimiz bunlarda hız limitinin 70 olması. Yani otomobille aynı olması" dedi.

MEVCUT UYGULAMA

Karayolları trafik kanuna göre şehir içinde otomobil için hız sınırı 70 km iken yüzde 10'a kadar tolerans gösteriliyor. 78 ve üzerine ceza yazılıyor. Şehir içinde hız sınırı 50 km, yüzde 10 tolerans gösteriliyor ve 56 hız sınırının üzerine ceza yazılıyor.

Meral KINACILAR