Medical Park Gaziantep Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Levent Konukoğlu “Diz Ekleminde Kireçlenme ” hakkında önemli bilgiler verdi.


Diz ekleminde Kireçlenmenin 50'li yaşlardan sonra başladığını belirten Konukoğlu, "Özel bir sebebi olmayan ağrıların en yaygın nedenidir. Halk arasında kireçlenme olarak tanımladığı bu hastalık esasen diz eklem kıkırdağının yapısının bozulması ve zamanla kıkırdağın aşınmasıyla oluşan bir eklem hastalığıdır. Bu hastalığın en sık bilinen nedenleri yaşlılık, sedanter yaşam, genetik yatkınlık, geçirilmiş diz travmaları, romatizmal eklem hastalığıdır. Tedavinin başlamadığı durumlarda giderek eklem hareket açıklığında azalma, yürüme mesafesinin kısalması, çömelme ve merdiven inip çıkarken zorlanma şeklinde kendini gösterir" dedi.

TANI ÖNEMLİ

Hastalığın tanısında öykü, fizik muayene ve basarak çekilen röntgen grafisi yeterli olduğunu dile getiren Op. Dr. Levent Konukoğlu," orta yaşta spor yaralanma öyküsü veya travma geçiren hastaların ayırıcı tanısı için menüsküsler ve diz bağları gibi eklem içi yapıların değerlendirilmesi için diz MRI gerekebilir" dedi. BÜLTEN