Türkiye’nin ilk özel hastanelerinden biri olan Gaziantep SEV Amerikan Hastanesi’nin yenilenen ‘Diyabet Kliniği’, Uzman Diyetisyen Dilara Koçak’ın katıldığı bir törenle açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan SEV Amerikan Hastanesi Baş Hekimi Dr. Y. Sermet Kileci, Türkiye’de diyabetin gün geçtikçe daha büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Kileci, verilere göre Güney bölgelerinde özellikle erkeklerde diyabet riskinin daha fazla olduğunu, tüm bu sonuçları göz önünde bulundurarak Diyabet Kliniklerini yenilediklerini belirtti. Kileci, “Sev Amerikan Hastanesi, profesyonel kadrosu, hasta odaklı hizmet anlayışı, kalite politikası, üstün donanımı ve modern alt yapısı ile teknolojinin ulaştığı en ileri düzeyde tıbbi teşhis ve tedavi olanakları ile hizmet veriyor. Bildiğiniz gibi bölgedeki en yaygın hastalıklardan biri ne yazık ki diyabet. Biz de bu nedenle Diyabet Bölümü’ne özel bir önem verdik ve ciddi yatırımlar yaptık. Yenilenen Diyabet Kliniğimiz bölgedeki en komplike diyabet ve diyabete bağlı rahatsızlıkların tanı ve tedavisinde önemli bir adres olmaya devam edecektir. İlerleyen günlerde Türk Diyabet Vakfı ile bir dizi yeni çalışmanın da yapılacağının müjdesini vermek isterim” dedi.

KOÇAK'TAN DİKKAT ÇEKEN BİLGİLER

Toplantıda Diyabet ve Sağlıklı Beslenme konularında kısa bir konuşma yapan Uzman Diyetisyen Dilara Koçak ise, hükümetin diyabetle mücadeleye bir sağlık politikası olarak öncelik verdiğini ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde yaklaşık 3 yıldır “diyabeti durduralım” adlı bir kampanyanın da yürütüldüğünü belirterek konuyla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

Diyabetin yeni hayat modeliyle doğrudan ilişkili olduğunu belirten Koçak, "Spordan uzak, hareketsiz bir yaşam tarzının yaygınlaşması, hazır gıdaların daha çok tüketilir olması, öğün zamanlarının kısalması gibi faktörler bu yeni yaşam modelinin en çarpıcı özellikleri. Bu yaşam tarzı da obeziteyi, yüksek tansiyonu, diyabeti ve kalp hastalıklarını hızlandırıyor. Gaziantep de ne yazık ki obezite ve diyabetin oldukça yaygın olduğu illerden. Bu nedenle SEV Amerikan Hastanesi’nin önlenebilir bir hastalık olan diyabetle mücadelesine destek vermek için burada olmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

DOĞRU BESLENME BİLGİLERİ

Dilara Koçak açılışın ardından Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumu’nda tıp fakültesi öğrencileri ve Gazianteplilerle buluştu. Koçak burada yaptığı sunumda beslenmede yanlışlar ve doğrular nelerdir, hangi gıdaların tüketilmesi sağlıklı bir yaşam için gereklidir, diyabetten korunmak için neler yapılmalı gibi konularda bilgi verdi. BÜLTEN