Büyükşehir Belediye meclis toplantısı başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 70 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı sonunda CHP Grubu, büyükşehirdeki danışman sayısını ve aldıkları ücret olup olmadığını sordu.

CHP Grubu adına konuşan Mehmet Sucu, meclis toplantısı sonunda Büyükşehir Belediye Başkanlığına soru önergesi verdi. Sucu, "5216 sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesine göre Büyükşehir Belediyelerinde danışman kadroları mevcuttur. Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından bu kapsamda çalışan danışmanlar direk atanmaktadır. CHP Meclis Grubu olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye bünyesinde görev yapan danışmanlarla ilgili sorularımızı cevaplandırmanızı istiyor ve grubumuza yazılı olarak bilgi verilmesini talep ediyoruz" dedi.

İŞTE SORULARI

Sucu, belediyeye soruları yöneltti: "Belediyemizde kaç tane danışman çalışmakta olup bunlar kimlerdir, danışmanlık konuları nelerdir? Belediyemizde çalışan danışmanların eğitim durumları nelerdir? Belediyemizde çalışan danışmanlar gönüllülük esasına göre mi çalışıyorlar, yoksa bir ücret alıyorlar mı? Belediyemizde çalışan danışmanlara ne kadar ücret ödenmektedir? Belediyemizde çalışan danışmanlar siyasi parti üyesi mi? Siyasi parti üyesi ise hangi partiye kayıtlı üyelerdir? Bu danışmanlar Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından hangi özelliklerinden dolayı atanmışlardır. Bu danışmanlar hangi konularda danışmalık hizmeti vermektedirler?"

DİUSBURG İSMİ İÇİN ÖNERGE

CHP Grubu ayrıca Ermeni Soykırımını tanıyan Almanya'ya tepki için Duisburg kentinin adını taşıyan bulvarın isminin değiştirilmesi yönünde meclise önerge verdi. Sucu, "20. yüzyılın başında bu coğrafyada çok acılar çekildi. Tarihi tarihçilere bırakmak gerekiyor" dedi.

GAZETECİLERE SALDIRILARI KINADI

Mehmet Sucu Gaziantep'te Murat Güreş'e yapılan saldırıyı kınadı. Sucu, faillerin bir an önce bulunmasını istedi.

GEBE OKULU İÇİN YETKİ

Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Kamu Hastaneleri Birliği ve Gaziantep Halk Sağlığı Müürlüğü arasında yapılacak olan Gebe Okulu işbirliği protokolünü imzalaması için büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin'e yetki verildi.

KREDİ KULLANIMI

Mecliste yeni imar yollarının asfaltlanması ve mevcut yolların yenilenmesi, şehir içi trafik ulaşımının çağdaş sdandartlara ulaştırılabilmesi için İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü'nden 100 Milyon TL proje finansmanı, ayrıca hizmetlerin daha etkin ve verimli kullanılması için kamu bankalarından ya da özel bankalardan 200 Milyon TL tutara kadar ve azami 60 aya kadar vadeli olarak kredi kullanılması ve kredi işlemlerine ilişkin belgeleri imzalaması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e yetki verilmesi teklef karar olarak kabul edildi. Meral KINACILAR, Salman ERDİNE