Gaziantep ve Kilis Diş Hekimleri odaları üyeleri, Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla bir araya geldi. Gaziantep Diş Hekimleri Odasında düzenlenen etkinlikte konuşan Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Karabay, Gaziantep ve Kilis Diş Hekimleri Odasının Türk Diş Hekimleri Birliğinin(TDB) üyeleri olduğunu anımsattı.

Türkiye'de görev yapan 15 bin 412 diş hekiminin Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutladığını kaydeden Karabay, meslektaşlarının karşılaştıkları sorunlara TDB ve odalar olarak çözüm üretmeye, bilgi ve tecrübeleriyle katkıda bulunmaya hazır olduklarını dile getirdi. Diş çürüğü ve dişeti hastalıklarının Türkiye'de yaygın olarak görülen hastalıkların başında geldiğine dikkat çeken Karabay, "Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Dünya Diş Hekimleri Birliği (FDI), ve Türk Diş Hekimleri Birliğinin (TDB) bu hastalıklara sebep olan tespitleri var. Bu tespitlere göre, ağız hastalıkları ve bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların meydana gelmesinden şekerli yiyecekler, gazlı içecekler, tütün ürünleri, alkollü içecekler sorumlu tutulmakta. Bu hastalıklardan korunmada ve mücadele stratejilerinde bütün sağlık paydaşlarının gücünden azami faydalanılan sağlık politikalarının oluşturulması gerekliliği vurgulanmaktadır" diye konuştu.

30 BİNE YAKIN HEKİM VAR

Anayasal meslek örgütü TDB ve odaların her platformda, ülkenin sağlık politikalarında ağız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeğini her zaman savunacaklarını kaydeden Karabay, sayıları 30 bine ulaşan diş hekimleri, TDB ve odalar adına Türk halkının Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını kutladı. AA