Hasan Kalyoncu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Kalyoncu Ortadoğu Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Son Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası” konulu konferans HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

TOBB Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haldun Yalçınkaya, Avusturya Silahlı Kuvvetleri Ulusal Savunma Akademisi Direktörü Tuğgeneral Walter Feichtinger ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği 3. Ülkeler Yeniden Yerleştirme Departmanı Sorumlusu Elmar Bagirov’un katılımı ile gerçekleştirildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep’in siyasi açıdan taşıdığı değere vurgu yaparak, bölgedeki siyasi ve sosyo-ekonomik gelişmelere ilişkin bilgilerin Gaziantep’de işlenerek politik ve akademik alanda kullanılır hale gelmesi gerektiğini ifade etti.

SORUNLAR ORTAYA ÇIKIYOR

TOBB Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haldun Yalçınkaya ise Irak ve Suriye’de yaşanan siyasi ve askeri gelişmelerin uluslararası güvenlik için en önemli tehdit kaynaklarından birini oluşturduğunu belirtti. Türkiye açısından ise yabancı terörist savaşçıların tehdit unsuru olduğunu ve bu savaşçıların Türkiye’yi geçiş güzergâhı olarak kullanmalarının güvenlik alanında çeşitli boyutlarda sorunlar ortaya çıkardığını vurguladı. BÜLTEN