Uzmanlar, yazın serinlemek amacıyla sık sık deniz ve havuza gidenlerde, yada aşırı sıcaklarda sık sık duş alanlarda dış kulak enfeksiyonlarının arttığı belirtilerek, uyarılarda bulundu.

Özel Hatem Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü’nden Op.Dr. İsmail Aytaç, deniz ve havuza girme, sık duş alanların çoğaldığı yaz aylarında dış kulak yolu enfeksiyonlarının sayısının da arttığını belirtti. Dış kulak yolu enfeksiyonunun tedavi edilmediği durumda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini hatırlatan Aytaç, denfeksiyona ise en büyük sebebi ise kirli havuz ve deniz sularının olduğunu kaydetti.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ

Dış kulak yolu enfeksiyonunun genellikle işitme kaybı ve kulakta tıkanıklık gibi belirtilerle ortaya çıktığına değinen Op. Dr. İsmail Aytaç, hastalığın en rahatsız edici belirtisinin ağrı olduğunu kaydetti. Aytaç, “Bazı hastalarda ağrı, kişinin ağzını açıp kapatmasına bile engel olabilecek kadar şiddetlidir .Tanı konulması son derece kolay bir rahatsızlık olan dış kulak yolu enfeksiyonu, tedavi edilmediği takdirde kronikleşerek sık akut atakların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.” ifadelerini kullandı. İHA