Bu yıl ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşayan Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Avrupa standartlarındaki eğitim kalitesi ve modern donanımıyla yeni öğrencilerini bekliyor.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Güngörmüş, modern binasında, Avrupa standartlarında hizmet ve eğitim veren Diş hekimliği Fakültesi’nin 2013 – 2014 Öğretim Yılı’nda ilk defa 18 öğrencisini mezun ettiğini belirtirken, 2014 – 2015 Eğitim Öğretim yılı’nda ise 60 yeni öğrenciye ev sahipliği yapacaklarını vurguladı.

KALİTELİ EĞİTİM

18 öğretim üyesi ve 45 asistan ile 145 ünitede diş sağlığı eğitimi veren GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi’nin, diğer fakültelerde olduğu gibi öğrencisini kaliteli bir eğitim vermeyi ilk hedef olarak belirlediğini kaydeden Prof. Dr. Güngörmüş, “Öğrencilerimizi en gelişmiş bilimsel ve teknolojileri kullanarak, araştırmacı, sorgulayıcı, mezuniyet sonrası sürekli eğitime inanan ve katılan, idealist, dürüst, etik, deontolojik ve çağdaş uzman hekimler yetiştirmek için gereken her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

ÖNEMLİ HİZMET

Prof. Dr. Güngörmüş, “Fakültemizde video destekli fantom laboratuvarların yanı sıra, lazer ve CAD-CAM kliniklerimizle bir yandan diş hekimliği hizmeti verirken, diğer yandan da öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimi olmak isteyenler için çok önemli bir fırsat. Yepyeni bir fakülte binası ve genç, dinamik akademik kadromuzla verdiğimiz eğitimle iyi birer diş hekimi olmak isteyen gençlerimizin ilk tercihlerinin fakültemiz olduğundan hiçbir kuşkumuz yok. Özellikle, Gaziantepli gençlerimizin kendi yaşadıkları kentteki bu şansı değerlendireceklerini ümit ediyorum” diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT