MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “Türkmen Dağı ve çevre bölgelerinin düşmesi durumunda Suriye ordusu düz bir alandan bölge Türkmenlerine yönelik etnik bir temizlik gerçekleştirerek Türkiye sınırına kadar ilerleyebilecek”dedi.

MHP'li Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısı ile Suriye'de Türkmen Dağı'ndaki son gelişmeleri değerlendirdi. Özdağ, Suriye-Rusya ittifakının Suriye’de yeni bir cephe açtığını söyleyerek, Bayırbucak Türkmenleri ve Türkmen Dağı'na yönelik saldırılar başladığını belirtti. Özdağ, “10 günden bu yana Rus Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları, helikopterler bölgeyi vururken, Suriye ordusu karadan ilerlemek için girişimlerde bulundu. Rus kuvvetlerinin özellikle hedeflediği bölgeler, Fırınlık, Azanlık ve 46 nolu tepe diye bilinen bölgeler. Bu bölgeler Türkiye sınırından 5-10 kilometre uzaklıkta. Türkmen Dağı ve çevre bölgelerinin düşmesi durumunda Suriye ordusu düz bir alandan bölge Türkmenlerine yönelik etnik bir temizlik gerçekleştirerek Türkiye sınırına kadar ilerleyebilecek” diye konuştu.

DİRENİŞ GÖSTERİYORLAR

Bölgedeki Türkmen güçlerin sert bir direniş gösterdiğini kaydeden Özdağ, “Şimdi, Türkmenlere yardım yapmanın tam zamanı iken, AKP iktidarının yardım yapmak, ağzını açıp kınama dahi gerçekleştirmediğini görüyoruz. Bölgede direnen Türkmenlerin isteği, Türk basınında çıkan, ‘Türkmen Dağı bölgesinde direniş kırıldı, Türkmenler geri çekiliyor’ şeklindeki haberlere, bundan sonra haber kaynaklarına itibar edilmemesi. Direniş devam ediyor. Bu tür haberlerin moral bozucu olduğunu söylüyorlar. Rus Hava Kuvvetleri’nin Akdeniz kıyısında güneyden kuzeye doğru bir ilerleme ve Bayırbucak üzerinden Türkmen Dağı’nı aşarak Türkiye sınırına ulaşırken, Türkmenlere yönelik bir etnik temizlik uyguladıklarını görüyoruz. Bu etnik temizliğin bir amacı da Esad’ın Türkiye sınırına kadar olan bölgeyi Arap Alevi nüfus ile iskan etme politikasını hayata geçirmek. PKK, PYD Suriye’nin kuzeyinde etnik temizlik uygularken, IŞİD Irak’ta Telafer’den başlayıp Halep’in kuzeyine kadar Kilis’e kadar olan bölgede Türkmenlere yönelik yerleşim yerlerini imha dahil etnik temizlik uygularken, Esad rejimi de AKP’in Suriye politikasının intikamını Türkmenler üzerinden almaya çalışmaktadır. Böylece Ortadoğu’da Türkmen varlığının tasfiyesi yeni bir aşamaya ulaşmış görülmektedir” dedi.

EN SERT TEDBİRLER ALINMALI

MHP'nin AK Parti’ye en sert tedbirlerin alınması için çağrı yaptığını ifade eden Özdağ, yapılabilecekleri de şöyle sıraladı:

“Şam rejimi sert bir şekilde uyarılması ve Türkmenlere yönelik askeri operasyonların derhal durdurulması istenmelidir. Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne gösterdiği hassasiyetin altı çizilmelidir. Moskova ile Türk Dışişleri aracılığı ile başlayan görüşmeler sürdürülmeli, daha da etkinleştirilmelidir. Bölgenin Türkmenler'den arıtılarak, kurulacak PKK, PYD sözde devletine koridor açmaktan başka bir şeye yaramayacağı vurgulanmalıdır.” Türkmenlere her türlü desteğin verilmesi gerektiğinin altını çizen Özdağ, konuyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler ve Türk Konseyi’nin harekete geçirilmesini istedi. İHA