Trafik sıkıntısını asgariye indirmek için kentin en işlek 27 noktasında faaliyete geçirilen dinamik kavşak uygulamasında bazı kavşaklarda sayım hatası yaşanması nedeniyle yeniden sayım yapılıyor.

Dün Ökkeş Özekşi'nin Haftaya Bakış köşesinde dile getirdiği sorunun incelemeye alındığı ve bazı tespitler yapıldığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, sistemin bütün araçları otomobil olarak tanımladığını, oysa bir otomobil ile bir körüklü otobüsün aynı tanımlanamayacağını belirterek, "Sistemde Yeni çalışmayla araçlar yeniden tanımlanıyor" dedi.

EKSİK, FAZLA SAYIYOR

Dinamik kavşak uygulamasında kavşakta bekleyen araçların yoğunluğuna göre sürelerin otomatik olarak ayarlandığını, örneğin bir tarafta 3, diğer tarafta ise 10 araç dururken yeşil ışığın bu 3 araç için yanmadığını, 10 araç olan taraftan yandığını belirten Settar Çanlıoğlu, "Araç tespit ve izleme sonuçlarında, anlık araç sayısı, araçların ortalama hızı gibi değerler hesaplanıyor. Şu anda bir sorun var. Elektronik sistem hatasından kaynaklanan bir sorun. Sayarken eksik, fazla sayıyor, doğru sayması için yeniden bir çalışma yapılıyor" diye konuştu.

KÖRÜKLÜ OTOBÜSLE TAKSİ BİR Mİ?

Bazı kavşaklarda sayım hatası çıkardıklarını, bazı aksaklıklar olduğunu, kavşakları yeniden elden geçirdiklerini söyleyen Çanlıoğlu, "Yeniden sayım yaptırıyoruz. Kavşak kavşak sayım yaptırıyoruz. Birebir tüm kavşaklarda çalışma yapılıyor. 27 kavşakta tek tek firma sayım yapıyor. Dinamik kavşak uygulamasında sistem araç sayısına göre geçiş üstünlüğü veriyor. Sayımla ilgili tanımlama yapılırken, bütün araçlar otomobil olarak tanımlanıyor. Ancak kamyonun uzunluğu ile taksinin uzunluğu aynı değil. Bir körüklü otobüsle bir taksiyi aynı sayamazsınız. Yeni çalışma ile sistem araçları yeniden tanımlıyor" dedi.

HERŞEY DÜZELECEK

Programı yazan hocanın da Gaziantep'e geldiğini belirten Çanlıoğlu şunları söyledi:"8 kişilik ekip Cuma gününden beri çalışıyor. Hepsi uzman. Üniversiteden 2 hoca geldi. Bilgisayarın başında oturuyorlar, kavşakta oturup geçen araçları sayıyorlar, birebir geçişleri inceliyorlar, cihazın gördüğü ile bizim gördüğümüz birmi diye çalışma yapıyorlar. Dinamik kavşak için alarmda. 15 metre bir araçla, 4-5 metre bir aracı bir görüyor. Bu ikisini ayıracak. Bunu ayıracak sistemleleri var, bunu tanımlayacak sistemleri mevcut. Herşey düzelecek, tek tek kavşakları ele aldık" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR