Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde "Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler: Gaziantep Modeli" konulu çalıştay gerçekleştirildi. Bir otelde gerçekleştirilen çalıştayın moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Ümit İzmen, açılış konuşmasında, Gaziantep'teki yerel dinamikleri analiz ederek bölgenin yatırım ortamının etkin değerlendirilmesine yönelik öneriler hazırlamayı amaçladıklarını söyledi.

GELECEK VİZYONU

Gaziantep için çeşitli göstergelerin incelendiğini ve ilin ekonomik performansının analiz edildiği bir anket çalışması da yapıldığını belirten İzmen, "Bir gelecek vizyonu ortaya koyabilmek için bu toplantıyı yaptık. Gelecek vizyonu da ancak yerel aktörlerin ortak kanaatiyle, bir hedef etrafında birleşmesiyle mümkün oluyor" dedi.

ORTAK AKIL ÖNEMLİ

İzmen, çalıştayın sonuçlarının hazırlanacak rapora katkı sağlayacağını, raporun da Gaziantep vizyonu etrafında şekilleneceğini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci de Gaziantep'in kentle ilgili konularda işbirliğini başarabilen, ortak akılla yönetilen ender şehirlerden birisi olduğunu söyledi. Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi ise kentteki sanayicilerin tasarruflarını yatırıma yönlendirerek büyümeye katkı sağladıklarını dile getirdi. Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya katılan firma temsilcileri görüşlerini paylaştı. AA