(İHA) - Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinin yürüttüğü “Testi Kırılmadan Projesi”, topluluklara hitap eden meslek mensuplarını, uyuşturucu madde bağımlılığı ve uyuşturucudan korunma yolları hakkında bilgilendirerek, vatandaşların uyuşturucudan korunması konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.
Faaliyete geçirilen proje kapsamında, il merkezinde madde kullanımı ve bağımlılık riski en yüksek olan mahallelerde faaliyet gösteren lise ve ortaokullarda görev yapan okul müdürleri ve rehber öğretmenleri ile il müftülüğü bünyesinde görev yapan cami ve kuran kursu görevlilerine yönelik, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) Şube Müdürlüğü’nde görevli uzman personel tarafından seminerler düzenlenmesi planlanıyor.
Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde; cami ve kuran kursu görevlilerine yönelik, uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı, korunma yolları, bağımlılık belirtileri, maddenin tanımı ve niteliklerinin anlatıldığı seminer düzenlendi.
Seminere katılan cami ve kuran kursu görevlileri, madde bağımlılığının manevi boyutunu anlattı.
Düzenlenen seminerlerin kendileri adına çok faydalı olduğunu belirten din görevlileri proje için Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.