Baharın müjdecisi, Hıdırellez, Kavaklık Mesire Alanı'nda kutlandı. Alanı dolduran binlerce kişi, dileklerini yazdıkları kağıtları Alleben Deresi'ne attı. Vatandaşların kimisi iş kimisi bol para dilerken evlenmek isteyen genç kızlar da iyi bir eş adayı diledi. Dileklerin yazıldığı kağıtlar Alleben Deresi'nde ilginç görüntüler oluşturdu.

VATANDAŞIN SOFRASINA OTURDU

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda ve belediyelerin katkılarıyla Kavaklık Mesire alanında düzenlenen etkinliğe katılan vatandaşlar, piknik yapıp, şarkılara eşlik edip, oyunlar oynadı. Kutlamalara Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'da katıldı. Başkan Tahmazoğlu, Hıdırellez Bayramı etkinliklerinin yapıldığı alanda gezerek vatandaşların sofrasına konuk oldu. Çocuklara da yakın ilgi gösteren Başkan Tahmazoğlu, vatandaşların isteklerini geri çevirmeyerek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

HIZIR VE İLYAS PEYGAMBERİN BULUŞTUĞU GÜN

Tahmazoğlu daha sonra alanda bulunan vatandaşlara karanfil dağıttı. Mehmet Tahmazoğlu, "Bugün Hızır ve İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları, baharın gelişini müjdeleyen günü kutluyoruz. Umut ediyorum halkımızın bugündeki sevinç ve mutluluğu yıl boyunca sürer. Tüm halkımızın, baharın gelişini ifade eden HıdrellezBahar Bayramını kutluyorum"dedi.

Haber Merkezi