Suriye tarafından atılan roketatar mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Hatice Evran’ın akrabaları, katıldıkları canlı yayında sert açıklamalarda bulundu. Aileler, “Kilis, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası mı değil mi? Bunun cevabını cumhurbaşkanından istiyorum. Eğer kendi devletimiz bizi koruyamıyorsa o zaman biz başka devlete sığınalım" diye konuştu.

Evine düşen roketatar mermisi parçasıyla hayatını kaybeden Hatice Evran'ın akrabaları, CNN Türk'ün canlı yayınına katıldı. Evran'ın oğlu Veysel Evran Kilis'in ‘gözden çıkarıldığı'nı savunarak “Kilis, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir parçası mı değil mi? Bunun cevabını cumhurbaşkanından istiyorum. Eğer kendi devletimiz bizi koruyamıyorsa o zaman biz başka devlete sığınalım. Burası sınır kenti diye yaşamayalım mı, başka ülkeye mi gidelim? Türkiye'nin gücüne, kuvvetine inanamıyorum artık” diye konuştu.

ÇÖZÜM BULUNSUN

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın da kente ziyaretinde saldırıya denk geldiğini hatırlatan Veysel Evran,, “Kilis'ten vazgeçtiler, bizden herhalde vazgeçtiler. Dün devlet bakanımız geldi yaşadı, ona sorsunlar. Benim annemin hiçbir suçu yoktu, günahı yoktu. Burada Kuran okurken düşen roket sonucu panikleyerek evine çıkarken göğsüne saplanan şarapnel parçasıyla öldü. Buna devletimizin bir çözüm bulması lazım” dedi.

DİLEK EVRAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Evran'ın kızı Dilek Evran yayında hükümete ve Erdoğan'a ateş püskürdü. Bir başsağlığı bile almadıklarını belirten yurttaş şunları söyledi: “Benim annem şehit oldu. Benim tek isteğim cumhurbaşkanımıza soruyorum, onun için çalıştı benim annem, bir başsağlığını hak etti. Ama Kilis'i gözden çıkarmış, benim annem kimsenin umurunda değil, devleti yönetenlerin hiç umrumda değil. Bu yapılan hareketleri ben cumhurbaşkanı ve başbakana yakıştıramıyorum. Ama bunun vebalinin altından nasıl kalkacaklar hiç bilmiyorum. Bu dünyanın öbür dünyası olduğuna da çok inanan bir cumhurbaşkanımız var. Hakkımızı helal etmiyoruz.”

ARAPLARIN CANI BİZDEN DEĞERLİ

Evran, Şehirdeki Suriyelileri kastederek, “Arapların canı bizimkinden değerli” ifadesini de kullandı. Elinde tuttuğu Türk bayrağıyla konuşan Dilek Evran, " “Bu bayrakta Adapların kanı mı var? Benim dedelerimin kanı var. Şimdi de annemin kanı bulaştı. Ben bunun cevabını istiyorumcumhurbaşkanımızdan ve başbakanımızdan.” Sabrımızı taşırmasınlar Evran'ın erkek kardeşi de, “Sabrımızı taşırmasınlar. Sabrımızı taşırırlarsa bizim için de bu ülke için de hiç iyi olmaz” ifadesini kullandı. DHA