Fortinet’in 2018 Dijital Dönüşüm ve Güvenlik Araştırması dijital dönüşümün bütüncül ve stratejik bir güvenlik yaklaşımıyla yönetilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Fortinet, dünya genelinde kuruluşların siber güvenlik seviyesine dair önemli bilgiler veren 2018 Dijital Dönüşüm ve Güvenlik Etkileri Araştırması’nın sonuçlarını duyurdu. Araştırma bulguları, dünya çapındaki 2500’ün üzerinde çalışana sahip organizasyonların 300’den fazla Bilgi Güvenliği Başkanı (CIO) ve Baş Güvenlik Yöneticilerine (CSO) uygulanan bağımsız bir anketten elde edildi.

BT’yi güçlendiren baş döndürücü bir trend: Dijital dönüşüm

Ankete göre, şirketlerin büyük çoğunluğu dijital dönüşüm sürecini başlatmış, katılımcıların yüzde 67’si kurumlarının bir yıldan daha önce dijital dönüşüm uygulamalarına başladığını ve yüzde 95’i de şu an bir çözümü denemekte olduklarını belirtmiş.

Ankete katılan Bilgi Güvenliği Başkanı (CIO) ve Baş Güvenlik Yöneticilerinin (CSO) yüzde 85’i dijital dönüşümün şirketlerinin iş sonuçları üzerinde büyük bir etki yarattığını belirtmesi dijital dönüşümün hızla büyümesinin önemli bir sebebi olarak öne çıkıyor. Dijital dönüşüm söz konusu olduğunda, en hızlı şekilde hayata geçirilen uygulamalar arasında nesnelerin interneti ve yapay zeka/makine öğrenme yer alıyor.

Dijital dönüşümle gelen güvenlik sorunları

Dijital dönüşümün bir kurumun işleyişini temelden dönüştürdüğü ve müşterilerine değer sunmasını sağladığı genel olarak kabul edilse de, dijital dönüşüm siber saldırı riskini de arttırıyor. Uç noktaların yaygınlaşması, gitgide dağıtık bir hal alan ağlar ve katlanarak artan veri hacmi ve ağ trafiği hem BT güvenlik ekipleri hem de BT departmanları için endişe yaratıyor.Bilgi Güvenliği Başkanı (CIO) ve Baş Güvenlik Yöneticileri (CSO) de buna katılıyor. Ankete katılan yöneticilerin yüzde 85’i dijital dönüşüm uygulamalarının önündeki en büyük engelin güvenlik olduğunu düşünüyor.