CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Hasan Şahin, Gaziantep’te 400 bin Şanlıurfalı olduğunu, ancak bugüne kadar ne Ak Parti’den ne de CHP’den Gaziantep’ten bir Şanlıurfa Milletvekilinin çıkmadığını söyledi. Hasan Şahin, “Gaziantep’ten Vanlı, Elazığlı veya başka illerden olanlar aday gösterildi ve milletvekili seçildi. Ancak maalesef bu kadar nüfusu olan Şanlıurfalılardan bir milletvekili çıkmadı. Bu dönem Urfalılar kararlı, seçilecek yerden bir Urfalı’nın aday gösterilmesini istiyorlar” dedi.

DİDANLI AŞİRETİNDENİM

Gaziantep’te yaşayan 400 bin Şanlıurfalı’dan 150 bininin Suruçlu olduğunu dile getiren Şahin, kendisinin de Suruçlu olduğunu ve Didanlı aşiretine mensup olduğunu belirterek, “Gaziantep’te 15 bine yakın Didanlı aşiretine mensup insan var. Bunlardan 7 bininin soyadı Şahin. Siyasetin sermayesi insan. Urfalılar bir milletvekili bizden olsun istiyorlar. Hep oyumuzu verdik ancak bu defa bir milletvekilimiz olsun diye talepleri var. Urfalılar, parti olarak bugüne kadar listede aday bile gösterilmemiş” diye konuştu.

Sahada çalıştığını, miting gibi toplantılar yaptığını dile getiren Şahin, “Karar genel merkezin ama, seçimi Gaziantep’te kazanacağız. Ben sürekli halkın arasındayım. Genel merkezin kapısında seçim kazanılmaz” dedi.

‘Sıralamaya girsem de girmesem de ben her zaman partimin hizmetinde olacağım’ diyen Şahin, siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu söylerken, aday adayı olmasında ön seçimin yapılmamasının büyük etkisinin olduğunu da ifade ederek, “Ön seçim olduğunda 35-40 kişi sürekli önümüzü kesiyordu. Atama olunca daha adaletli bir yarış olacağına inandığım için aday adayı oldum” şeklinde konuştu.

MİTİNG GİBİ TOPLANTILAR

Hasan Şahin CHP Genel Merkezini aday olmak için mesken tutan aday adaylarına inat; halka dayalı seçim çalışmalarında halktan yoğun ilgi görüyor. Özellikle Kürt kökenli vatandaşların ve özellikle Şanlıurfa’lıların yaşadığı mahallelerde yoğun halk desteği ile karşılaşan CHP Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Hasan Şahin CHP’ye katılmak isteyen yüzlerce vatandaşa yönelik bir konuşma yaptı.Hasan şahin konuşmasında şu cümlelere yer verdi:Şimdiye kadar hiçbir CHP linin gelmediği bir bölgeye beni çağırıp bu güzel ortamı oluşturduğunuz için sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Biraz önce bazı arkadaşlarımız CHP nin bu bölgeye neden gelmediğini soruyor.Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ‘da soruyor,”Gaziantep’te bizim oylarımız niye düştü.Bazı Doğu kökenli hemşerilerimiz oturduğu mahallelerde neden yokuz “diye soruyor.Aslında var olduğumuzun bu bir kanıtı.Şimdiye kadar kapınızı bir CHP linin çalmadığını söylüyorsunuz.İşte ben Genel Başkanım sayın Kılıçdaroğlu adına çalıyorum kapınızı.Bizim diğer aday adayları gibi CHP Genel Merkezinde günlerini geçirerek milletvekilliğini garantilemek için kulis yapma lüksümüz yok.Oy halktan alınır.Genel Başkanın kapısını beklemekle oy alınmaz.Ben diğer aday adayları arkadaşlara sesleniyorum.Genel Merkezin kapısını terk edip gelin;bir olalım, sizi bir CHP’li olarak sahada halkla bütünleşmeye çağırıyorum.Halk CHP iktidarına aç.Bu özlemi ben burada görüyorum.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR SOSYAL YOKSULLAŞMA PROJESİDİR

Barış barış dendi.Biz hiçbir zaman kavgalı yaşamadık ki Türk ve Kürt toplumu olarak.Birileri kavga ettirmeye çalıştı ama olmadı.Olmazda.Burada coşkulu Kürt vatandaşı,Türkmen vatandaşı burada destek vermek için burada birlik oluyorsa bu iş artık bitmiştir.Ama bu böyle kalmamalı sosyal dengenin kurulması gerekir.Bu da sosyal demokrat politikalarla olur.İnanç özgürlükleri,eşit haklar,üretimde hakça bölüşüm ve gelir eşitliği artık yaşamımıza girmeli. Kentsel dönüşüm yuva yıkmaktan öte yuva yapmak için var olmalı.Yoksa bu toplandığımız salonun sahibi yani bu salon 750 bin TL ye serbest alıcı buluyor ise,belediye de bunu 400 bin TL ye kamulaştırma yapıp zorla almak istiyorsa burada bir yanlışlık var.Altta dükkanı kiraya verip evini geçindiriyorsa,iki dairesinde iki çocuğunu evlendirip çocuğu ile gelini oturuyorsa,en üst katta yaşlı karı koca hayatının son günlerini burada torunlarıyla geçiriyorsa, bir anda bu yaşam kentsel dönüşüm modeliyle yok edilip bir ev parası dahi etmeyen bir bedel zorla ödenmek istiyorsa bu kentsel dönüşüm değil,yaşamı insanlara dar etmedir.Bunun adına Kentsel yoksullaşma denir.

Haber Merkezi