"Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı" bilgilendirme toplantısı, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Daire Başkanı Murat Aksoy, "Projemiz 30 milyon avro bütçeli olup bunun 21 milyon avrosu Türkiye genelindeki dezavantajlı kişileri kapsamaktadır. 9 milyon avrosu ise Roman ve Roman gibi yaşayan vatandaşlarımızı kapsamaktadır" dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın yürütmekte olduğu dezavantajlı kişilerin entegrasyon ve istihdamı projesinde; engelli bireyler, Roman vatandaşlar, yoksullar ve yoksulluk riski altında bulunanlar, çalışan çocukların ebeveynleri, eski mahkum ve tutuklular ve buna benzer dezavantajlı kişiler yer alıyor. Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Daire Başkanı Murat Aksoy, AB Türk Delegasyon Sektör Yöneticisi Mustafa Balcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Nurcan Önder ve ilgililer katıldı.

AKSOY BİLGİ VERDİ

Proje hakkında bilgiler veren Aksoy, şunları söyledi: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın yürütmekte olduğu dezavantajlı kişilerin entegrasyon ve istihdamı projesinin bilgilendirme programı için bir aradayız. Projemiz 30 milyon avro bütçeli olup bunun 21 milyon avrosu Türkiye genelindeki dezavantajlı kişileri kapsamaktadır. 9 milyon avrosu ise Roman ve Roman gibi yaşayan vatandaşlarımızı kapsamaktadır. Bizler de bu dezavantajlı vatandaşlarımıza bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek, hayatlarını kolaylaştırabilmek için Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Çalışma Sosyal Güvenlik Müdürlüğümüz ile birlikte bu projeyi başlatmış bulunmaktayız.”

BALCI: DESTEK VERİYORUZ

Aksoy’un ardından kürsüye gelen Mustafa Balcı ise, Gaziantep’e Avrupa Birliği hibeleri kapsamında 2002 yılından bu yana destek verdiklerini belirterek, “Bugün Gaziantep’te bir başka hibe toplantısında sizlerle birlikte olmanın sevincini yaşıyoruz. Gaziantep'e 2002 yılından bu yana çok destek verdik. Gaziantep’e verdiğimiz destek hiçbir zaman karşılıksız kalmadı. Buradaki STK’lar, okullarımız, sanayi sektörü, devamlı bu hibe projelerinden insanlarımıza maksimum faydanın sağlanması konusunda bizleri yalnız bırakmadılar. Bu Avrupa Birliği’nin hibelerinin Türkiye’nin kendi parasından aslında hiçbir farkı yok” dedi. Balcı’nın ardından konuşan Nurcan Önder ise, dezavantajlı grupları anlatarak projeler hakkında bilgiler verdi.İHA