GAZİANTEP'te, bir böbreği çalışamaz duruma gelen 27 yaşındaki Emre Kumaru, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde uygulanan kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Sinan Atkın, laparoskopi sistemiyle yapılan operasyonu bölgede ilk defa uygulayan devlet hastanesi olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Kısa süre önce böbrek ağrısı şikayetiyle Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne giden Emre Kumaru'nun Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Sinan Atkın tarafından yapılan muayenesinde sol böbreğinin iş göremez halde olduğunu ve şişmeye başladığı belirlendi. Acil ameliyata alınan Emre Kumaru'nun böbreği, bölgedeki devlet hastanelerinde ilk kez uygulanan laparoskopi sistemiyle alınarak sağlığına kavuşması sağlandı. Operasyonu gerçekleştiren Dr. Sinan Atkın, hastanın sol böbreğinin işlevini kaybettiğini ve normal insanlarda olan 11-12 santimetre olan böbreğinin şişerek 17 santime kadar büyümüş olduğunu gördüklerini belirterek şöyle konuştu:"İlk kez laparoskopi ile kapalı yöntemle böbrek alımı ameliyatı yaptık. Genellikle bu tür ameliyatların büyük merkezlerde, büyük hastanelerde yapılabilir diye biliniyordu. Bizde Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi olarak bu operasyonu gerçekleştirdik. Laparoskopik yöntemle yapılan bu ameliyatla, hastanın böbreğini, karnından açılan küçük delik ve tıbbi aletler yardımıyla alınıyor. Bu ameliyatın en büyük avantajı, hastalara çok küçük bir kesi uygulandığı için ameliyat sonrası hastaların yara izi ameliyatın büyüklüğüne oranla çok az oluyor. Kısa sürede iyileşerek hastaneden taburcu olabiliyorlar."

Sağlığına kavuşan Emre Kumaru ise yapılan operasyonla sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek Dr. Sinan Atkın ve hastane yöneticilerine teşekkür etti. DHA