Hükümet emekliden öğrenciye, konut sahibinden girişimciye, muhtarlardan çiftçiye, devlete borcu olan kesimden iş dünyasına kadar 81 milyonu kapsayan dev paketi açıkladı. Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması, genç girişimcilere Bağ-Kur desteği, üniversitelerden kaydı silinenlerin okullarına dönme imkânı gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 100'den fazla maddeden oluşan paketle devlet de vatandaş da iş dünyası da kazanacak.

EKONOMİ CANLANACAKReel sektör üretim ve istihdama yönelik desteklerle birlikte girişimci yeniden yapılandırmayla eski yüklerinden kurtulacak. Sonraki vergi ve primleri için beyaz bir sayfa açabilecek. Bu da yeni yatırım planlarını uygulamayı kolaylaştıracak. Genç girişimcilere verilecek destekle işsizlik rakamları azalacak, ekonomik büyüyecek. Yeni yatırımlarla ekonomiyi büyütecek kaynak sağlanabilecek. Emeklilere verilecek yılda iki ikramiye ve 65 yaş üzeri vatandaşlara ödenen yaşlılık aylığının artırılmasının dar gelirli kesimin alım gücünü artıracak, bu harcama olarak piyasaya dönecek, ekonomi canlanacak. Trafik cezaları, imar barışı ve öğrenci affı gibi düzenlemeler toplumsal huzuru da tesis edecek. Devlet bu paketle tahsil edemediği alacakları tahsil ederek 80 milyar liraya yakın gelir elde edecek.

PAKET YÜZ GÜLDÜRDÜBaşbakan Binali Yıldırım'ın bahar müjdesi olarak açıkladığı paket 7'den 77'ye her kesimi memnun etti. Sivil Toplum Kuruluşları'ndan (STK) iş dünyasına ve vatandaşa kadar her kesimden hükümete teşekkür mesajları yağdı.

KAYNAK : SABAH