Gaziantep kent merkezinde hazine arazisi sıkıntısı çekildiği, kamu kurumlarının ihtiyacını karşılayamaz duruma geldiğimiz, devletin artık arazi ihtiyacını vatandaştan parasını vererek karşıladığı bildirildi.

Devlet Defterdarlık yetkilileri, özellikle eğitim sahasında sıkıntının büyük boyuta ulaştığını dile getirirken, "Şehir merkezinde hazine yer satıyor, ancak sattığımız yerler küçük yerler, şahıslarla hisseli yerler. 400 metrekarelik arsanın 15-20 ya da 80 metrekaresi hazinenin. Yaptığımız satışlar bunlar. Bilinenin aksine şehir merkezinde yerimiz geniş değil. Hazine arazilerinin yüzde 90'ı ormandır, meradır, bunların da satışı mümkün değil" dediler. Defterdarlık yetkilileri, hazine arazilerinin yüzde 90'ının köylerde olduğunu belirtirken, "Kadastro Kanunu gereğince 100 dönüme kadar kuru, 20 dönüme kadar sulu arazi o araziyi 20 yılın üzerinde kullanan köylüye veriliyor" dediler.

Şehir içinde çok fazla hazine arazisinin kalmadığını söyleyen yetkililer, "Şehir merkezinde okulların ve resmi kurumların yer ihtiyacı var. En büyük sıkıntı ise okul yerleri. Yer olmadığı için belediye ve kamu kurumları kamulaştırma yoluna gidiyor. Bizde öncelik milli eğitim, sağlık müdürlüğü, emniyette, belediyeye ise takas yapabiliyoruz. Devlet artık ihtiyacını vatandaştan parasını vererek karşılıyor, kamulaştırma yoluna gidiyor" diye konuştular. Meral KINACILAR