Beko Basketbol 1.Lig’de ilk 8 takım arasına girme planları yapan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, bu akşam çok önemli bir sınava çıkacak.

Geçen hafta kendi evinde Galatasaray Liv Hospital’ı mağlup ederek Play off umutlarını arttıran Eflatun – sarılı ekip, bir diğer Euroleague temsilcisi Anadolu Efes karşısında seriyi devam ettirmek istiyor.

İstanbul Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonunda bugün saat 18.00’da başlayacak mücadele öncesi dev adamlar zafer yemini yaptı.

Royal Halı Gaziantep Basketbol takımında moraller yerinde. Son haftalarda iyi bir hava yakalayan eflatun – sarılı dev adamlar, güçlü rakibi Anadolu Efes’i de mağlup etmekte kararlı.

İMKÂNSIZ DEĞİL

Geçtiğimiz hafta kendi evinde Galatasaray Liv Hospital’ı mağlup ederek 8 takım arasına girme adına umutlanan Eflatun – sarılı ekip, Anadolu Efes’i de yeneceğine inanıyor. Başkan Metin Uzer çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek son bir haftalık periyotta iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi.

Uzer “Bugüne kadar elde ettiğimiz başarıların arkasında her zaman yer alan taraftarımıza, teknik ekibimize ve oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. Ben inanıyorum ki bugünkü mücadelede de basketbolcularımız salonda ellerinden gelenin en iyisini yaparak önemli bir galibiyete daha imza atacaklardır” dedi.

ZOR DENİLEN GERÇEKLEŞTİ

“Anadolu Efes karşısında da ellerinden geleni yapıp bu haftayı da galibiyetle geçmek istediklerini kaydeden baş antrenör Zdovc Jurij ise şunlara değindi;

Anadolu Efes kolay bir takım değil biliyoruz ama biz daha önce de birçok maçımızda zor denileni yaptık, galibiyetler aldık. Geçen hafta Galatasaray’ı yememiz dezavantaj oldu ama yine de hedefimiz bugün ki maçı alarak üst sıralara çıkmak” ifadelerini kullandı.

MUHARREM TÜRKOĞLU