Karşılaşmanın ilk üç periyodunu önde götüren kırmızı - siyahlılar, son çeyrekte zorlanınca maç uzatmaya gitti. Potanın ağaları beşinci çeyrekte galibiyete uzandı.

Maça çok iyi başlayan Gaziantep, son çeyrekte Neptunas’a yakalanıp maçın uzatmaya gitmesine engel olamasa Victor Rudd’un uzatmadaki harika performansıyla sahadan 98-94 galip ayrılmayı başardı.

Altı maç sonra kazanan Gaziantep, içeride 2-4 toplamda 3-8 olurken Neptunas ise dışarıda 2-4 toplamda 6-5 oldu. Gaziantep bir sonraki maç Ventspils’e konuk olurken Neptunas ise Capo d’Orlando’yu konuk edecek.

MAÇIN HİKAYESİ

Gaziantep maçın başında kısalarıyla sayı bulsa da Renaldas Seibutis ile cevap veren Npetunas, skorda 7-8 öne geçti. Hücumda Victor Rudd’un da devreye girmesiyle Gaziantep, oyunda öne geçerken skoru 12-12‘ye getirdi. Victor Rudd ve Sean Armand ile ritim yakalayan Gaziantep, bir anda seri yakalarken çeyrek sonunda yakaladığı 15-0’lık seriyle skoru 27-12‘ye getirdi.

İkinci çeyreğin başında Sean Armand ve Kadir Bayram ile hücumda sayı bulmaya devam eden Gaziantep, farkı 16 sayıya (32-16) çıkardı. Neptunas, Zelionis ile hücumda maça tutunmaya çalışsa da Victor Rudd ile cevap veren Gaziantep, farkı 12 sayıda (39-27) tuttu. Çeyrek sonunda Seibutis’in de devreye girmesiyle Neptunas, farkı on sayıya düşürse de Victor Rudd’un üçlüğüyle Gaziantep, soyunma dasına 46-33 önde gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Gaziantep, kısalarının sayılarıyla farkı tekrardan 16 sayıya (52-36) çıkardı. Zelionis ve Seibutis ile ayakta kalmaya çalışan Neptunas, farkı indirmeye çalışsa da Rudd ile cevap veren Gaziantep, skoru 61-49‘da tuttu. Johnson’un da katılmasıyla hücumda hava yakalayan Neptunas, bu sefer farkı tek hanelere indirmeye başarırken skoru 65-56‘ya getirdi. Çeyrek sonunda Robert Carter ile cevap veren Gaziantep, farkı açarken son çeyreğe 71-58 önde girdi.

Son çeyreğe çok iyi başlayan konuk ekip, Galdikas’ın arka arkaya sayılarıyla 9-0’lık seri yakalarken skoru 71-67‘ye getirerek mola aldı. Sean Armand ve Patrick Miller ile cevap veren temsilcimiz, skoru 75-67‘ye getirdi. Gazintep, Victor Rudd ile farkı korumaya çalışsa da Neptunas da diğer kısalarda devreye girince konuk ekip, bir anda son iki dakikaya 80-81önde girdi. Patrick Miller ve Victor Rudd ile cevap veren Gaziantep, geriden gelirken son dakikaya 85-83 önde girdi. Konuk ekip, Zelios ile skoru tekrardan eşitlerken Gaziantep, son hücumu Rudd ile değerlendiremeyence maç 85-85 ile uzatmaya gitti.

Uzatmaya iyi başlayan Gaziantep, Victor Rudd’un harika performansıyla skorda 91-87 öne geçti. Neptunas, Seibutis ile maça tutunmaya çalışsa da Miller ile cevap veren Gaziantep, maçtan galibiyetle ayrıldı.