TÜRK TELEKOM – ROYAL HALI

SALON: ANKARA SPOR SALONU

TARİH: 28 KASIM 2015 CUMARTESİ (BUGÜN)

SAAT: 16.00

HAKEMLER: SERKAN EMLEK – İSMAİL AYDIN – ALİ ŞAKAC

YAYIN: YOK

FıbaEuroCup’da Çarşamba günü kendi evinde konuk ettiği BC Siauliai'yi 87-71 yenerek bir üst tura çıkmayı garantileyen Royal Halı Gaziantep, bugün başkent deplasmanında Türk Telekom’un konuğu oluyor.

Ligde şu ana kadar oynadığı 7 karşılaşmanın 3’ünden galibiyet ve dördünden yenilgi ile ayrılan Potanın Ağaları, elde ettiği 10 puanla 8’inci sırada yer alıyor. Ev sahibi Türk Telekom ise 1 galibiyet ve 5 yenilgi ile topladığı 7 puanla 15’inci sırada yer alıyor.

Avrupa kupalarının ardından ligde de galibiyet serisine geçmek isteyen eflatun – sarılı temsilcimiz, Türk Telekom’u mağlup ederek üst sıralara doğru tırmanmayı hedefliyor.

Ankara Kapalı Spor Salonun da bugün saat 16.00’da başlayacak mücadeleyi Serkan Emlek, İsmail Aydın ve Ali Şakac hakem triosu yönetecek.

ZDOVC GÜVENİYOR

Bc Siauliai’yi farklı mağlup eden oyuncularının performansından memnun kalan Slovak çalıştırıcı Jurij Zdovc, bugün oynanacak lig maçında oyuncularına güveniyor.

Takım kimyasını oturduğunu ve iyi bir savunma anlayışına sahip olduklarını aktaran Zdovc, “Türkiye ligi ile Avrupa kupalarında oynadığımız maçlar arasında çok fark var. Kendi ligimiz Avrupa’nın çok üstünde ve her takı her takımı yenebilecek kapasiteye sahip. Türk Telekom’un şu ana kadar ligde aldığı sonuçlar bizi yanıltmasın, kesinlikle hafife alınmaması gereken bir rakip ve kadrosunda oldukça kaliteli oyuncular bulunuyor. Bizde ligde yükselişe geçmek istiyoruz hazırlıklarımızı tamamladık ve salona galibiyet hedefiyle çıkacağız” dedi.

DEVLER BOŞ DÖNMEYECEK

Takım olarak her geçen hafta daha iyi konuma geldiklerini belirten Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının dev adamları, bugünkü mücadeleden boş dönmek istemiyor.

Ligde kendilerine hedef belirlediklerini ifade eden Potanın Ağaları, “Bu doğruluda artık maç kaybetme gibi lüksümüz kalmadı. Türk Telekom’un şu ana kadar almış olduğu sonuçların ardından bize karşı salona mutlaka kazanmak adına çıkacaklar ve bütün güçlerini yansıtacaklar. Zorşu bir maç olacak ama kesinlikle kazanarak dönmek istiyoruz” açıklamasında bulundular.

MUHARREM TÜRKOĞLU