FIBA Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında temsilcimiz Gaziantep Basketbol, PAOK’u deplasmanda mağlup ederek 2. maçında 2. galibiyetini elde etti.

Gaziantep Basketbol, karşılaşmaya Can Uğur Öğüt’ün üç sayılık isabetiyle başladı. PAOK maçın başında sıkça serbest atış çizgisini ziyaret etse de D.J. White’ın sayıları ile ilk 5 dakika 12-6’lık Gaziantep Basketbol üstünlüğü ile geçildi. Kevin Dillard ve Katsivelis ikilisine karşı yine D.J. White ve Victor Rudd ile etkili olan Gaziantep Basketbol, ilk periyodu 23-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda hızlı hücumlarda Karras ve Triche ile sayılar bularak başlayan PAOK, 8-2’lik seri ile 26-25 öne geçti ve Gaziantep Basketbol erken bir mola kullandı. Gaziantep Basketbol, Rudd ve White’ın birebir oyunlarını kullanmaya çalışırken PAOK ikili oyunlarla etkili olmaya çalıştı, Tricke’nin üst üste isabetleriyle 5. dakika 33-29’luk Yunan ekibinin üstünlüğüyle geçildi. D.J. White’ın basket faulü ile öne geçen Gaziantep Basketbol, Mark Lyons ile skoru 37-33’e getirdi ve PAOK molası geldi. Periyodun son bölümünde tempoyu iyice düşüren Gaziantep Basketbol, Victor Rudd’ın bireysel çabalarıyla sayılar buldu ve soyunma odasına 42-38 önde girdi.

İkinci yarının başında Gaziantep Basketbol, Sean Armand ve Orhan Hacıyeva ile sayılar bulsa da PAOK hızlı şekilde cevap verdi. Kevin Dillard’ın üst üste 4 sayı bulmasının ardından Triche hızlı hücumda turnikeyi bıraktı ve skor 49-46’ya geldi, Gaziantep Basketbol molayı istedi. Hücumda tamamen tıkanan Gaziantep Basketbol, hızlı hücumlarda geri dönmekte de zorlanınca fark 9 sayıya kadar çıkarak 58-49’a geldi. Can Uğur Öğüt’ün oyuna girmesiyle kısa savunması üst seviye çıktı, Jure Balazic’in üst üste 6 sayısıyla fark 1 sayıya kadar indi.

Son periyotta Mark Lyons’ın kenara gelerek Sean Armand’ın liderliği eline almasıyla birlikte Gaziantep Basketbol, Armand sayıları ve asistleri ve D.J. White’ın sayıları ile birlikte ilk 5 dakikayı 73-70 önde geçti. PAOK, Jones ve Krubally ile 5-0’lık seri yakalasa da Armand ve Balazic’in 4 sayısı ile Gaziantep Basketbol yeniden öne geçti. Sean Armand’ın orta mesafe isabetiyle temsilcimiz son 1 dakikaya 79-75 önde girdi. Maçın yıldızı Sean Armand, sportmenlik dışı basket faulü çıkardıktan sonra bir de alley-oop pası vererek fişi çekti Gaziantep Basketbol karşılaşmadan galip ayrıldı.

Gaziantep Basketbol’da 20 sayı üreten Sean Armand maçın kahramanı olurken D.J. White 19, Victor Rudd 17 sayı ile Armand’ın en büyük yardımcısı oldu. PAOK’ta Triche’nin 22, Jones’un 18 sayılık performansı mağlubiyeti önleyemedi.