En güzel fotoğraf

Özel Deva Hastanesi Çocuk Cerrahisi Opr. Dr. Mesut Siğa, Gaziantep’te ilk olarak “Zaontz Üretral Stent” kullanarak Hipospadias ameliyatını yaptığı hastasını aynı gün taburcu etti.

Hipospadias hastalığı olan 7 yaşındaki Abdulkadir Tosun’un ve ailesinin yıllar sonra mutluluğa ulaştığını dile getiren Opr. Dr. Siğa, “Zaontz Üretral Stent sayesinde idrar torbası kullanmayarak, hem hastayı hem de zorlu bakım süreci nedeniyle olumsuz etkilenen aileyi önemli bir dertten kurtardık. Başarılı geçen üçüncü ameliyattan sonra şifa bulan hastamızın mutluluğuna ortak olduk, böylece “mutluluğun fotoğrafını" çektik” dedi.

DEVA HASTANESİ'NDE ŞİFA BULDU

Evladının sağlığı ve geleceği için endişe duyan Anne Dilek Tosun ise, 7 yaşındaki oğlu Abdulkadir'in, daha önce başka bir hastanede bir hekim tarafından 2 kez hipospadias nedeniyle ameliyat olduğunu, hatta son ameliyatında hastanede 10 gün yatmış olmasına rağmen şifa bulamadığını, ancak Deva Hastanesi'ne gelerek çocuğunun ameliyatını tekrar yaptırdığını ve şu anda sağlığına kavuştuğunu söyledi.

HİPOSPADİAS HASTALIĞINA DİKKAT

Hipospadias Hastalığı'nın her 250-300 erkek çocuğunun birinde görüldüğünü ve bu çocuklardan birininde Abdulkadir olduğunu söyleyen Opr. Dr. Siğa, “Hipospadias hastalığı ile bize gelen Abdulkadir'in ameliyatı başarılı geçti ve şuanda sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. Hastamız gibi Hipospadias hastalığına yakalanan erkek çocuklarında görülen bu hastalığın nedeni ise idrar deliğinin olması gereken yerin alt tarafında olması durumu. Genellikle sünnet derisinin alt tarafının yokluğu da eşlik ettiği için halk arasında "yarım sünnetli" olarak ta söylenebilir. Çocuk ürolojisi pratiğinde en sık karşılaşılan durumlar arasındadır.” dedi.

HASTALIĞIN TEK TEDAVİSİ CERRAHİ YÖNTEMDİR

Abdulkadir gibi hipospadias hastalığına yakalanan çocukların cerrahi yöntemle, mutlaka bu konuda uzmanlaşmış, deneyimi olan hekimler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Siğa, “Yapılacak ameliyatta, onarım için sünnet derisi kullanıldığından dolayı hipospadiaslı çocuklar kesinlikle sünnet edilmemelidir. Sünnet işleminin deneyimli olmayan kişilerce yapılması sonucu hipospadiaslı çocuklar, kimi zaman sünnet sonrası tanınır. Bu nedenle sünnet öncesi genital muayene yapılması çok önemlidir” şeklinde konuştu. BÜLTEN