Deva Okulları kendisine özgü, Deva Eğitim Modeli sistemi ile yenilikçi bir eğitim için kapılarını açacak.

Deva Okulları Genel Müdürü Savaş Bektaşoğlu, “Gaziantep sosyal, kültürel ve ekonomik potansiyeli ile Güneydoğu Anadolu bölgesinin parlayan yıldızıdır. Bu nedenle Gaziantep’in eğitim-öğretim konusunda yakın ve uzak modernleşme hedeflerine destek vermek için yola çıktık. Özel Deva Okullarında okuyan öğrenciler için, geleceği şekillendirirken gerekli olan bilgi ve tecrübeyi edinebilecekleri bir eğitim ortamı hayal ederek okulumuzun temellerini attık” dedi.

ÖZGÜN BİR MODEL

Öğrencilerin kapasitelerini en iyi şekilde kullanabileceği özgün bir model oluşturduklarını belirten Bektaşoğlu, “İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında bireylerin ve toplumların ihtiyaçlarının farklılaştığını be nedenle Özel Deva Okullarında anasınıfından liseye, öğrenciyi merkez alan ve onun sahip olduğu özellikleriyle gelişebilecek bir eğitim yapısı kurgulamaya çalışıyoruz. Esas olarak aldığımız, MEB’in temel müfredatıdır. Bunun yanı sıra güçlü bir ölçme ve değerlendirme ve ar-ge birimi oluşturduk." diye konuştu.

ÖZEL EĞİTİM OLANAKLARI VERİLECEK

Üstün yetenekli çocuklara yönelik uygulanan eğitim programları hakkında bilgi veren ve bu çocukların normal sınıflarda eğitim almaları durumunda akademik potansiyellerinin gerisinde kaldıklarına dikkat çeken Bektaşoğlu, "4. sınıftan itibaren üstün zekalı çocuklara eğitim öğretim verebilmek için eğitim programları hazırladık. Her eğitim kurumu anaokulundan liseye kadar MEB programına paralel bir program geliştirmek ister. Biz bunu İnsan gelişiminin her aşamasının farklı olduğunu, her bireyin benzersiz olduğunu ve kendisini ileriye götürecek zorluk seviyesine göre öğrenmesi gerektiğinin bilinciyle tasarlayıp Üstün Zekalı Öğrencilerimize yönelik bölümümüzü kuruyoruz.' ifadelerini kullandı. BÜLTEN