Özel Deva Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Uslu, Eren Yılmaz isimli hastasının, "Doğuştan Çarpık Ayak (PEV)" tedavisindeki başarısıyla dikkat çekti.

PEV'in en sık rastlanan doğumsal hastalıklardan biri olduğunu dile getiren Uslu, "Doğum sonrası çift taraflı çarpık ayak tanısıyla tedaviye başladığımız hastamızın, erken tedavi edildiğinden dolayı ayağının düzelmesi ve normal hale gelerek başarılı sonuç vermesi sağlandı. Doğum sonrası haftada 1 gün, 5 defa gerçekleştirdiğimiz Ponseti alçılama yöntemiyle ilk tedavi aşamasına başladık. Düzeltme ve alçılama işlemi her aşamada, ayağı normal pozisyona getirerek yapıldı. 6. haftadan sonra hastamıza yumuşak doku gevşetmesi işlemi yapılmasıyla birlikte tekrar son defa 3 hafta süreyle alçılama işlemine devam ettik. Ayağın düzelme aşamaları görüntü ve röntgenle takip edildi. Bu süreç sonrasında özel atellerle ayağını desteklediğimiz hastamız 6 aylık takip edilmesi sonucu başarılı bir şekilde çarpık ayak düzeltilmesi sağlandı." dedi.

Uslu, PEV tedavisine doğumdan hemen sonra başlanması gerektiğini ve amacın ağrısız, fonksiyonel bir basma elde etmek olduğunu vurguladı. Bülten