Gaziantep Büyükşehir Belediyesi himayesinde bugün başlayacak olan 1. Uluslararası Kitap Festivali’ne destek ziyaretleri sürdü. Festival Genel Koordinatörü Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan Gaziantep Valisi Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’ı makamlarında ziyaret ederek destek istedi. Vali Erdal Ata yazar Ahmet Ümit’i kutlayarak önceliklerinin daima eğitim olduğunu ve 1.Uluslararası Kitap Festivali’nin gerçekleşmesi için gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür ederek gerekli desteği vereceklerini belirtti. Gaziantep’te böyle güzel bir organizasyonun gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmaların her zaman yanında olacaklarını belirtti.

BARTIK: DESTEKÇİSİ OLACAĞZI

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da oda olarak bu tür etkinliklerin daima destekçisi olduklarını ve bundan sonraki süreçte de destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. 1. Uluslararası Kitap Festivali’nin amacına ulaşacağını ifade eden Ahmet Ümit ise ziyaretler sonrası yaptığı değerlendirmede “Kısa bir süre içerisinde yapımını gerçekleştirmeye çalıştığımız kitap festivalimizin amacına ulaşacağını umuyoruz. Festivalimize destek için yaptığımız ziyaretlerde olumlu dönüşler aldık. Sayın Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin başta olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla STK bu projeye gerekli desteği vereceğini ve sürdürülebilir bir festival olması için çalışacaklarını belirttiler" dedi.

ERSOY'A ZİYARET

GKV Kolej Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’u da makamında ziyaret eden Ahmet Ümit, Tahir Tekin Öztan ve Ayhan Bozkurt 1. Uluslararası Kitap Festivali hakkında bilgi vererek destek istediler. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy çalışmalara her türlü destek vereceklerini belirterek Ahmet Ümit’i kutladı.

ÖZTAN'A KUTLAMA

Gaziantep’te iki ayrı hanı restore ettirerek hizmete sunan ve Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri Kitabını hazırlayan Tahir Tekin Öztan’ı da kutlayan Ersoy Gaziantep’in bir dünya kenti olduğunu sahip olduğu marka değerlerini uluslararası platforma taşıması gerektiğini vurgulayarak “Sizleri çalışmalarınızdan dolayı yürekten kutluyorum. Gaziantep tarihin bütün safhalarında yerleşime sahne olmuş önemli bir kenttir. Sahip olduğumuz antik dönem markalarıyla birlikte 21.yüzyıl Gaziantep’ini temsil eden markalarımızı ve kültürlerimizi doğru kanallarla dünyaya sunmak ve bunları korumak zorundayız” dedi.

KOLEJ VAKFI BİR MARKA

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının Anadolu da önemli bir marka olduğuna dikkat çeken Ahmet Ümit GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’a eğitime verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek “Bizler siz değerli büyüklerimizi örnek alıyoruz. 50 yıl önce ilk kıvılcımını attığınız ve yarım asırdır eğitim meşalesine dönüşen GKV Özel Okulları Gaziantep’ten bütün Anadolu’yu ve Türkiye’yi aydınlatıyor. Sizlerin büyük çaba ve gayretleri binlerce gencimizin nitelikli bir eğitim almasını sağlamıştır.” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT