. Aynı gün saat 14'de Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde devlet övünç madalyası ve berat tevcih töreni yapılacak. Gazilik Ünvanı dolayısıyla verilen mesajlarda yürekleri ve vatan sevgileri memleket kadar büyük Anteplilerin düşman karşısında gösterdiği direnişle yazdığı kahramanlık destanı sonucunda, şehrin şanlı tarihinin “Gazilik” gibi anlamlı ve onurlu bir unvanla taçlandığı belirtildi.

YERLİKAYA: TÜM YURDA İLHAM OLDUK

Vali Ali Yerlikaya, " Anteplilerin hiçbir yardım ve destek almadan gösterdikleri şanlı direniş, bağımsızlık mücadelesindeki tüm yurda ilham olmuştur.Nüfusunun 4’te 1’i şehit, kalanı da gazi olan Antep’in, 11 ay süren emsalsiz mücadeleyle yazdığı bu destan Türk Milletinin gönlünde de hak ettiği yeri almış, Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu destansı mücadeleyi ölümsüzleştirmek için, 8 Şubat 1921 tarihinde şehrimizin adını "Gazi" unvanı ile taçlandırmıştır.Geçmişten günümüze her konuda Anadolu’ya örnek olmuş Gazi Şehirliler bundan sonra da “Gazi”lik unvanı ve İstiklal Madalyası’nı layıkıyla taşıyacak, ülkemizi ve ilimizi, daha güzel yarınlara taşımak için kurtuluş savaşında gösterdikleri kahramanlıklara yaraşır bir şekilde tarımda, sanayide, eğitimde kısacası her alanda başarılar elde etmeye devam edeceklerdir.

ŞAHİN: BİLEĞİMİZİN HAKKIYLA ALDIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Şubat Ayıntap’a “Gazilik” unvanı verilişinin 97’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Fatma Şahin, “Ulusal Kurtuluş Savaşı tarihimizde vatan, millet sevgisinden ve hür yaşama aşkından başka silahları olmayan, özgürlük yolunda ölüme cesaretle koşan, atalarımızın gözü karalığı ve cesaretiyle başladı Antep’in Gaziantep’e yolculuğu… Ülkenin hemen hemen her noktasında devam eden milli mücadelemizde Gaziantep’imiz adeta ikinci bir Plevne savunması ya da ikinci Çanakkale Harbi olarak tanımlayabileceğimiz bir direniş göstermiş ve tam bağımsızlığa giden yolda yaptığı katkı nedeniyle ’gazilik’ unvanını hakkaniyetle, bileğinin hakkıyla almıştır” dedi.

KOÇER: DİRENİŞ ÖLÜMSÜZLEŞTİ

AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, "Antep savunması milli mücadele tarihimizde ayrı bir yere ve öneme sahiptir. Anteplilerin birlik, dayanışma ve vatan aşkıyla Şahin Bey öncülüğünde 6317 şehit vererek gösterdiği bu kahramanlık, milli mücadelenin simge direnişlerinden birisi olmuştur. 8 Şubat 1921 tarihinde Antep'e verilen "Gazi" unvanı ile Anteplilerin bu örnek direnişi ölümsüzleşmiştir."

ERDOĞAN: EŞSİZ MÜCADELE ÖRNEĞİ

Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, "Gaziantep’in Fransız işgalinden kurtuluşu esnasında gösterdiği dillere destan mücadelesi Kurtuluş Savaşımıza girişen milletimiz için bir umut olmuştur. Antep’in kahramanca mücadelesi tüm yurtta takdirle karşılanmış olup; düşman kuvvetlerine karşı gösterilen bu mücadele 8 Şubat 1921 tarihinde TBMM tarafından taltif edilerek ilimize Gaziantep adı verilmiştir.Vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelecek her türlü saldırıya karşı, ecdadımızdan aldığımız inanç ve kararlılıkla aynı şekilde cevap verecek güçteyiz" dedi.

EKİCİ: DESTAN YOLUMUZU AYDINLATACAK

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Antep’e ‘Gazi’lik ünvanı verilişinin 97. yıl dönümü nedeniyle şu açıklamayı yaptı: "Ne mutlu ki bizler, esarete, işgale boyun eğmeyen bir ulusun ferdiyiz. Ve ne büyük bir gurudur ki, milletçe verilen istiklal mücadelesinin en kıymetli ünvanlarından biri olan 'Gazi'lik ünvanı, evladı olmaktan şeref duyduğumuz şehrimize layık görülmüştür. Bu destan, Anadolu'nun her bir köşesinde verilen istiklal mücadelesine güç katmış, esin kaynağı olmuştur.Milli iradenin egemenliğine var gücümüzle sahip çıkmak, bu değerlerimize yönelecek her türlü saldırıya karşı durmak en büyük vazifemizdir. Atalarımızın yazdığı bu destan, sonsuza dek yolumuzu aydınlatacak."

GÖKDAĞ: ASLA UNUTMAYACAĞIZ

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ "Gaziantep, Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra da Atatürk ilke ve devrimlerinin benimsenmesinde, çağdaş uygarlık düzeyine yükselme amacına hizmet etmiş, Ülke ekonomisine, tarihsel ve kültürel mirasımıza katkılarıyla Cumhuriyetimizin önemli kentlerinden biri olmuştur. Bizlere düşen görev, yedi düvele karşı bağımsızlık mücadelesi vermiş bir ulusun evlatları olarak Ortadoğu’da ve komşularımızda yaşananlardan ders alarak Atatürk’ün Yurtta Barış Dünyada barış ülküsünü gelecek nesillere iyi anlatmak ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği aydınlık yolda ilerlemektir."

ÖZKEÇECİ: RAHMETLE ANIYORUZ

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, 8 Şubat Ayıntap’a “Gazi”lik unvanı verilişinin 97’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci yayımladığı mesajda;" Antep’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazi”lik unvanı verilişinin 97’inci yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın heyecan ve onurunu yaşadığını ifade etti. İl Başkanı Özkeçeci, Ayıntap’ı Gaziantep yapan ataları ile gurur duyduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:” Başta Cumhuriyetimizin kurucusu olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, dün olduğu gibi bugün de vatan için gövdesini siper etmekten, canını vermekten kaçınmayan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”

TAHMAZOĞLU: ONURLUYUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Kurtuluş yıllarında 11 ay süreyle verdikleri çetin mücadele ve dünyada eşi benzeri olmayan tarihe mal olmuş örnek savunmayla, şehrimizin 'Gazilik unvanı ile taçlandırılmasının 97. Yıl dönümünü kutlamanın büyük onur ve coşkusu içerisindeyiz" dedi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Gazianteplilerin kahramanca verdiği mücadelenin dünyaya örnek gösterildiğine dikkati çekerek, "Bizler de bu ülkenin bağımsızlığı için milli beraberliğimize, tarihimize ve milli servetimize sahip çıkarak torunlarımıza bu büyük Türk devletini bağımsız olarak devredebilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu onurlu günün coşku içerisinde kutlanmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

FADILOĞLU: KAHRAMANLIKLAR REHBERİMİZ OLACAK

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Antep’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 97. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Gaziantep’in kurtuluşunun eşsiz kahramanları, savaştı ve canları pahasına bugün hür ve bağımsız bir hayat sürdüğümüz bu aziz vatanı bizlere en değerli miras olarak bıraktı. Bu destansı mücadeleyi, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençlerimizin de en iyi şekilde öğrenmesi, bunu en iyi şekilde sahiplenerek, aynı inanç ve kararlıkla gelecek nesillere aktarılması konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Destansı Antep savunmasında sergilenen kahramanlıklar, şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de rehberimiz olmaya devam edecektir."

KILIÇ: KAHRAMANLIK DESTANI

Antep halkının düşmana eğilmediğini ve dünyaya örnek bir kahramanlık sergilediğinin altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, "Sergilenen savunma ve direniş, tarihimizde vatan, millet sevgisi ve hür yaşama aşkı ile yazılan bir kahramanlık destanıdır” dedi.

TAŞDOĞAN: ÖNEMLİ BİR GÜN

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, "Gaziler diyarı Gaziantep’in tarihte “GAZİ” unvanı alan ilk ve tek kentin Gaziantep olduğunun altını çizen Taşdoğan ‘ 8 Şubat, şehrimizin kahraman mücadelesini taçlandıran Gazi unvanına sahip olmamızı sağlayan önemli bir gündür. Mücadeleden geri durmayan, zorluklara karşı cesurca direnen Gaziantep, toprağını işgalcilere vermemek için canını feda eden, şehir bombardıman altında iken ’vatanım’ diyebilen insanımızın dayanışma ve kentleşme içerisinde akıllara durgunluk veren kahramanca verilen bir mücadelenin ürünüdür. Gaziantep için Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ’Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler’ demiştir"

ÇIKMAZ: MÜCADELEMİZ GAZİLİKLE TAÇLANDI

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Kahraman Anteplilerin gösterdiği büyük cesaret ve bağımsızlık mücadelesi, 'Gazilik' unvanı ile taçlandırılmıştır" dedi. Çıkmaz "Kahraman Antepliler'in gösterdiği büyük cesaret ve bağımsızlık mücadelesi, 'Gazilik' unvanı ile taçlandırılmıştır. Bizler de atalarımızın kanıyla sulanan bu toprakları geliştirmek ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarma için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Aynı inanç ve kararlılıkla yolumuza devam ettiğimiz müddetçe inanıyorum ki hem kentimiz hem de ülkemiz dünya markası olma yolunda emin adamlarla ilerleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle vatan müdafaasında canlarını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

HIDIROĞLU: ÜNVAN ALAN TEK ŞEHİR

Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Antep halkının düşman önünde eğilmeyerek dünyaya örnek olacak bir mücadele sergilediğini belirterek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurtuluş için adeta destan yazan Antep halkını ‘GAZİ’ unvanı ile taçlandırmıştır. O kahramanların torunları olarak bizler de bugün farklı alanlarda mücadele ederek onlara layık olmaya çalışıyoruz” dedi. Hıdıroğlu, “8 Şubat şehrimizin şanlı mücadelesini taçlandıran GAZİ unvanını bihakkın liyakat kesp ettiğimiz önemli bir gündür. Mücadeleden geri durmayan, zorluklara direnen Gaziantep dün olduğu gibi bugün de üreterek, çalışarak, ekonomiye katkı sağlayarak örnek olmaya devam ediyor” dedi.

TİRYAKİOĞLU: GURUR MADALYASI

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gaziantep’e, Gazilik unvanı verilişinin 97. yıl dönümünü kutladı. Tiryakioğlu, yayımladığı kutlama mesajında, işgal kuvvetlerine karşı dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazan Anteplilerin, böylesi yüce bir mücadelenin nişanesi olarak TBMM tarafından verilen ‘Gazi’ unvanını 97 yıldır aynı gururla taşıdığını ifade etti.

KONUKOĞLU: LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, “Bağımsızlık uğruna açlık ve yoksunluğa rağmen 11 ay canı pahasına savaşarak Antep’i Gaziantep yapan atalarımıza, ekonomide sağladığımız başarılarla layık olma çabasındayız” dedi. “Sanayiciler olarak Gaziantep’in ve dolayısıyla ülkemizin kalkınması için atalarımızdan aldığımız mücadele ruhuyla durmadan, yılmadan, bıkmadan üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz” diyen Konukoğlu, mesajını şöyle tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle Antep’e, ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümünde, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Antep’i bu unvana değer gören TBMM Üyelerini rahmetle anıyorum.”

ÖZBAY'DAN İKİ KUTLAMA BİRDEN

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay 8 Şubat Günü iki mutlu günü birlikte yaşadıklarını, birincisi 8 Şubat Gaziantep’e Gazilik Ünvanı verilmesinin 79. Yıldönümü ,ikincisinin ise Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın 28. Kuruluş yıl dönümü olduğunu vurguladı.Özbay, "Bir bölgenin kalkınmasında ekonomik gelişimin önemi yadsınamaz. Bizler de mesleğimiz gereği ekonominin lokomotifi rolünü üstlendiğimiz için bizlere emanet edilen şehrimiz ve vatanımız için mücadelemizi sürdürüyoruz. Gazi şehrimizi bizler gibi parlayan bir yıldız haline gelmesini sağlayan tüm hemşehrilerimizi canı gönülden anıyoruz"

ÖZYURT: SONUNA KADAR HAKETTİK

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt , Gaziantep'e 'Gazilik' unvanının verilişinin 97'nci yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Özyurt, "Dünyada ilk defa Gazilik unvanına sahip olan kentimiz, bu unvanı kurtuluş mücadelesinde verdiği 6 bin 317 şehitle hak etmiştir" dedi. Başkan Özyurt Gaziantep'in ismindeki 'Gazi' unvanını sonuna kadar hak ettiğini belirttiği mesajında şu ifadeleri kullandı: "Gazilik unvanı Antepli'lerin yiğitlik, cesaret ve kahramanlığının tarihi belgesidir. Gaziantep, Kurtuluş Savaşı yıllarında hiçbir destek almadan, 6 bin 317 şehit vererek yurdunu korumuş ve tüm Anadolu halklarına örnek olmuştur"

ÇELENK: EN BÜYÜK DESTAN

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Çelenk, tarihte "Gazi" unvanı alan ilk ve tek ilin Gaziantep olduğunu bildirdi.Çelenk, Gaziantep'e "Gazi"lik unvanı verilişinin 97. yıl dönümünü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Çelenk, Türk milletinin kahramanlık ve fedakârlığının en büyük destanlarından birini Gaziantep'in yazdığını belirtti.

GAZİANTEP KULÜBÜ: ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Gaziantep’e Gazilik unvanı verilişinin 97. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Gaziantep Kulübü Başkanı Tarık Aytekin ‘’Bu unvan bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Vatan topraklarının korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi ve gazilerimizi asla unutmayacağız’’ dedi. Gaziantep’lilerin Şehit Kamil, Şahinbey, Karayılan, Özdemir Bey, Tüfekçi Yusuf gibi örnek alacakları ve gurur duyacakları ataları olduğunu vurgulayan Aytekin, Antep savunmasının tüm dünyaya , dayanışma ruhu, azim, kararlılık ve çalışmanın her şeyin üstesinden gelebileceğini gösterdiğini , bu savunmanın iyi anlatılması ve anlaşılması gerekliliğini vurguladı. Bu amaçla , 08 Şubat 2018 Perşembe günü saat 18:00 de Atatürk Bulvarı üzerindeki Kendirli Gazi Kültür Merkezi’nde bir organizasyon gerçekleştirecekleri ve Gazialik unvanının 97. Yıl dönümünü kutlayacaklarını belirten Aytekin , Kuruluş Savaşının izlerini üzerinde taşıyan bu tarihi binada gerçekleştirecekleri ve Antep Harbi’nin anlatılacağı Dr. Samet Bayrak söyleşisine tüm Gaziantep halkını beklediklerini söyledi.LEYLA ÖZEKŞİ POLAT