Gaziantep Üniversitesi öğrencileri "Toplumsal Duyarlılık Projesi" konulu derslerini, Şehitkamil Belediyesi'nin Katı Atık ve Ayrıştırma Tesisinde (MÖP) işlediler. MÖP Tesisi ’ne hayran kalan öğrenciler, tesis görevlileri tarafından verilen bilgileri dikkatle dinlediler.

Gaziantep Üniversitesi Diş-Protez öğrencisi Ömer Faruk Tosun, “Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında geri dönüşüm ile ilgili dersimizi daha sağlıklı ve daha detaylı bilgi almak için Şehitkamil Belediyesi'nin Katı Atık, Ayrıştırma Tesisinde geldik. Sağ olsunlar MÖP yetkilileri de burada yapılan çalışmaları bizlere aktardı. Buradan aldığımız bilgiyle hem dersimizi tamamladık hem de geri dönüşümü daha iyi anlayarak çevre temizliğine ve geri dönüşüme katkı sağlayacağımız konusunda önemli bilgiler aldık. Bu tesisin bize çok faydası oldu" dedi.

DETAYLI BİLGİLER ALDIK

Tesis yöneticileri tarafından geri dönüşüm maddeleri hakkında detaylı bilgiler aldık. Geri dönüşüm ürünlerinin ülke ekonomisine ve çevreye vermiş olduğu değerleri öğrendik. Hangi maddelerin möp olduğunu hangi maddelerin ise çöp olduğu hakkında bilgiler verildi. Ayrıca dersimizle ilgili soruları da tesis yöneticilerine aktardık. Bundan sonra bizlerde üniversite öğrencileri olarak, möp ile çöpü ayırt edip bu konu hakkında daha duyarlı olacağız. Şehitkamil Belediyesi’ne böyle bir projeyi hayata geçirdiklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. BÜLTEN