Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçında Hırvatistan’a mağlup olan Türkiye, gruptan çıkmak adına umudunu kaybetmiş değil.

17 Haziran Cuma günü Fransa’nın Nice kentindeki Stade de Nice Stadı’nda İspanya ile saat 22.00’de karşılaşacak olan A Milli takımımız hazırlıklarını sürdürüyor.

RAKİPLERİ İZLEDİLER

Futbol Direktörü Fatih Terim, İspanya’nın Çek Cumhuriyeti’ni 90.dakikada attığı golle 1-0 mağlup ettiği müsabakayı kurmayları ile birlikte tribünden izledi, gerekli notları aldı. İspanya maçını mutlaka kazanmak zorunda olan A Milli takımda Futbol Direktörü Fatih Terim’in İspanya karşısında hangi 11’i tercih edeceği ve nasıl bir sistemle takımı oynatacağı merak konusu.

GRUPTAN NASIL ÇIKARIZ?

Euro 2016’ya Hırvatistan mağlubiyeti ile başlayan A Milli takımın gruptan çıkması adına ihtimal hesapları yapılmaya başlandı. Ay Yıldızlı ekip, İspanya ve Çek Cumhuriyeti maçlarından alacağı toplam 6 puan ile gruptan çıkabileceği gibi 4 ya da 3 gibi daha az puan da son 16’ya kalabilecek. 6 grupta 4’er takımın mücadele ettiği organizasyonda grup birincisi ve ikincilerinin yanı sıra en iyi 4 grup üçüncüsü de son 16’ya kalacak. Türkiye grubunu 3.bitirdiği taktirde diğer 5 gruptaki iki üçüncüyü geçmek zorunda. Bunun için o iki takımdan daha fazla puan toplaması ya da iş averaja kaldığında daha avantajlı olması gerekiyor. Bu hesapların yapılabilmesi için de gruptaki ilk maçlar tamamlandıktan sonda diğer gruplardaki zayıf halkaların netleşmesi gerekiyor. Ama bir gerçek var ki İspanya ve Çek Cumhuriyeti maçlarında A Milli takımın çok daha iyi bir futbolla mücadele etmesi gerekiyor.

A.SERDAR ÖZEKŞİ