Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde eğitim gören hanımlara yönelik diyabet semineri düzenlendi.

Şirinevler Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde düzenlenen seminerde, diyetisyen Merve Eynacar ve Hemşire Zehra Karaman, diyabetin ne olduğu, hastalığının tedavi süreci, hastalığın yol açtığı kronik komplikasyonlar, ağızdan alınan diyabet ilaçları, diyabette egzersiz ve tıbbi beslenme tedavisi gibi konular hakkında kadınları aydınlattı.

Diyabetin pankreasın yeterli insülin üretememesi ya da vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu oluştuğuna dikkat çeken Eynacar, hastalığın ömür boyu devam ettiğine dikkat çekti. Eynacar, hanımlara tedavi amacının kan şekeri kontrolünü sağlayarak diyabetin seyrinde gelişebilecek bozuklukları önlemek veya geciktirmek olduğunu bildirdi. Diyabetli hastalarda egzersizin önemine dikkat çeken Eynacar, fiziksel olarak aktif olmak, kandaki glikoz seviyesini, kan basıncını ve kolesterolü düşürdüğünü ve düzenli aktivite, insülinin daha iyi çalışmasına da yardım ederek kan dolaşımını artırdığını belirtti.

Ayrıca obeziteye karşı sağlıklı beslenmenin de önemine dikkat çeken Eynacar, sağlıklı beslenmenin yollarını da katılımcılarla paylaştı.

Seminerin olumlu geçtiğini dile getiren katılımcılar, “Düzenlenen seminerle birlikte günlük hayatta bilmediğimiz birçok sağlık konuları hakkında bilgiler ediniyoruz. Şeker hastası bir insanla karşılaştığımızda şekeri düştüğü veya yükseldiği zaman neler yapılması konusunda bilgi sahibi oluyoruz. Diyabet hastası bir insanın ilaçlarını nasıl kullanması yönünde bilgiler öğreniyoruz. Ayrıca günlük yaşantımızda obeziteye karşı sağlıklı beslenme konularında da eğitimler alıyoruz. Bu tür seminerlerin bizler açısından yararlı olduğunu düşünüyoruz. Bizlere bu hizmetleri sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Karaman ise, “Bugünkü konumuz obezite ve diyet yani sağlıklı beslenme konularını ele aldık. Gördüğümüz kadarıyla hanımlarımızın baya bir katılımı oldu. Diyetisyen arkadaşımız da gayet güzel ve anlaşılır bir şekilde katılımcılarımıza önemli bilgiler aktarıyor. Bu tür seminerin hanımlarımıza faydalı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.