Eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla nedeniyle Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve diğer protokol üyeleri katıldı.

ders.jpg

UYUMAZ: HEYECANLIYIZ

Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlere rahmet diledi. Uyumak, "Eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemini siz öğrencilerimizle birlikte bizlerde heyecanla karşılıyoruz. Şehrimizde bugün itibari ile 511 bin Türk 67 bin Suriyeli olmak üzere toplam 578 bin öğrencimiz, 26 bin öğretmenimiz tekrar ders başı yapacaklar. Bu vesile ile 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ikinci döneminin başarılı, huzurlu ve sağlıklı geçmesi temennisi ile hepimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum" dedi.

dersz1.jpg

METE: BAŞARILI BİR DÖNEM OLSUN

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise, "Başta Zeytin Dalı Harekatında bu vatan için bizler için şehit düşen askerlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bizim bu eğitim sürecindeki en önemli amaçlarımızdan biri dürüst, milletini, bayrağını, vatanını seven, tüm bunlara sahip çıkan, dinini, diyanetini bilen nesiller yetiştirmektir. Tüm bunları yaparken sizler için eğitim faaliyetlerinin daha verimli ve sağlıklı yürümesi adına daha iyi da güvenli eğitim ortamları oluşturmaya devam ediyoruz. Oluşturduğumuz bu eğitim ortamlarında öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarılı, huzurlu, sağlıklı bir eğitim öğretim dönemi diliyor, öğrencilerimizin birinci dönemden daha başarılı bir dönem geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT