İşte antidepresanları destekleyen ve depresyonun kötüleşmesini önlemeye yardım

Badem

Badem, magnezyum minerali içerir. Magnezyumun vücut için önemi büyüktür çünkü magnezyum eksiklği depresyona ve diğer psikolojik bozukluklara sebep olur. Günde 23 tane badem yiyerek ruh halinizdeki olumlu değişimleri görebilirsiniz. Sağlıklı bir atıştırmalık olarak ve favori yoğurduğunuzla ya da meyvenizle beraber tüketebilirsiniz.

Çikolata

Çikolata, neredeyse antidepresanlar ile aynı değerde olan vücuttaki serotonin seviyelerini arttırır. Ayrıca, çikolata stres hormanlarının üretimini yavaşlatır ve endişeyi azaltır. Depresyonunuzu tedavi etmeye yardımcı olması için, her gün bir parça çikolata ile isteklerinizi karşılayın

Ispanak

Ispanak, vücudumuzun serotonin seviyesinin düzgün olması ihtiyaç duyulan magnezyum'a sahiptir. Düşük seviyeli magnezyum, serotinin seviyesinde azalmaya ve depresyona sebep olabilir. Salatalarınıza ve sıcak yemeklerinize ekleyerek ıspanak tüketimini arttırabilirsiniz.

Kuşkonmaz

Kuşkonmaz, depresyona sebep olan düşük folik seviyesini yükseltmeye yarar. Olumsuz düşüncelerden ve hislerden kurtulmak için evde yaptığınız yemeklere kuşkonmaz eklemeyi unutmayın.

Muz

Muz, vücudun serotinin seviyesini yükseltmesiyle bilinen triptofan'ı büyük miktarda içerir ve ruh halinizi olumlu olarak etkiler. Depresyonun diğer bir yaygın semptomu olan uykusuzluk hastalığı da muzla tedavi edilebilir çünkü muzda bulunan triptofan kolayca uyumamızı sağlar. Bu yüzden yatağa gitmeden önce bir bardak süt ile beraber muz tüketmeyi unutmayın.

Avokado

Omega 3 yağ asidi bakımından zengin olan avokado, depresyondaki insanlar için harika bir seçimdir. Avokado aynı zamanda zihinsel sağlımız ve beyin fonksiyonlarımız için önemli olan potasyum' sahiptir. Düşük potasyum seviyesi, sersemliğe, ruh halinin çalkantılı olmasına ve depresyona sebep olabilir. Her gün yarım ya da bir tane stres azaltan ve rahatlamaya sebep olan avokadoyu salatalarınızda bulundurun.

Somon

Omega 3 yağ asidine sahip olan soğuk su balıklarından somon, depresyonla savaşmanıza yardımcı olacaktır. Genellikle, depresyonda olan insanların, iltihabı azaltarak normal beyin fonksiyonlarını destekleyen omega 3 yağ asidi düşüktür . Somona ek olarak, ton balığı, sardalya ve hamsi gibi diğer soğuk su balıkları da omega 3 yağ asidi bakımından zengindir.

Yaban Mersini

Antioksidan ile dolu olan yaban mersini, beyin fonksiyonlarını destekler ve depresyona karşı etkilidir.Yaban mersini, beyin sağlığını ve nörolojiyi olumlu etkileyen besin değerlerine sahiptir.

Yeşil Çay

Antioksidan ve amino asit içeren yeşil çay, depresyonun üstesinden gelmenize doğal bir yolla yardımcı olur. Amino asit, stresi azaltan ve beyindeki dopamin seviyesini arttıran psikoaktif özelliklere sahiptir. Her gün 3-4 bardak yeşil çay içerek, hem modunuzu yükseltin hem sağlınızı iyileştirin.

Yumurta

Yumurta, protein ve diğer besin maddeleriyle depresyonla savaşmak için etkili olan popüler bir kahvaltı besinidir. Çinko bakımından zengin olan yumurtaları yiyerek, hem çinko eksikliğiyle hem depresyon gibi diğer bozukluklar ile savaşabilirsiniz Yumurtaları, haşlanmış katı yumurta,omlet ya da tavada yumurta olarak tüketebilirsiniz.