Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İnşaat Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, valilik ve belediye ile ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını söyledi. Çeliktürk, "olası bir depremde Acil Önlem planlarının bir an önce yapılması veya güncellenmesi sağlanmalıdır. Bu konuda biz Valilik ve Belediye ile ortak çalışmaya hazırız. Bunun için yeni yapılacak olan binaların statik projelerinin odamızın süzgeçinden geçmesi önemli bir detaydır" dedi.

Şahin, İnşaat Mühendisleri Odasının yeni göreve başlayan başkan ve yönetim kurulunu ziyaret ederek başarılar diledi. Yönetim kurulu başkanı Gökhan Çeliktürk ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette başta İnşaat mühendislerinin sorunları olmak üzere Gaziantep’in sorunları masaya yatırıldı. Şahin, "Her zaman sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini önemsiyoruz ve Gaziantep’in sorunlarının çözümü noktasında ortaya konulan projeleri destekliyoruz. Bu anlamda İnşaat Mühendisleri Odasının yapacağı çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman destek oluruz” dedi.

DEPREM ÖNEMLİ BİR KONU

Çeliktürk ise, "Bilindiği gibi Ülkemiz deprem kuşağında olan bir ülke, depreme dayanıklı binaların yapılması ve olası bir depremde Acil Önlem planlarının bir an önce yapılması veya güncellenmesi sağlanmalıdır. Bu konuda biz Valilik ve Belediye ile ortak çalışmaya hazırız.Bunun için yeni yapılacak olan binaların statik projelerinin odamızın süzgeçinden geçmesi önemli bir detaydır.Bu şekilde sahte mühendis imzasınında önüne geçebileceğimizi düşünüyoruz. Yine şehrimizin imar çalışmaları konusundaki görüşlerimizi belediyemizle paylaşarak geleceğin Gaziantep’ini yaratmak için elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Bize düşen ne varsa yapacağız. Bu ziyaret birlikte çalışmamızın ilk adımıdır” dedi.

ALGILAR ORTARAN KALKMALI

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Büyükşehir Belediyesinin daha önceki dönemlerde olduğu gibi desteklerini yanlarında hissettiklerini belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çeliktürk” Gaziantep’in kamuoyundaki terörle anılma algısını ortak çalışmalarla ortadan kaldırmalıyız. Bunun için Gazişehrimizin kültürel ve sanatsal faaliyetlerini artırmalı ve halkın üzerindeki gerginliği üzerinden atılması sağlanmalıdır. Bu konuda belediyemiz kültürel ve sanatsal faaliyetlerini artırabilir. HABER MERKEZİ